De fleste elsker en god omgang spaghetti carbonara, men det er nok desværre ikke verdens sundeste ret. Ved at lette lidt på fedtet og tilføje en portion sprød kål til retten, samtidig med at man vælger den grove pasta, kan man faktisk sagtens slippe afsted med at spise spaghetti carbonara lidt oftere, og spørger du mig, smager det næsten lige så godt 😉

Spaghetti carbonara med kål
Ingredienser
- 300 g fuldkornsspaghetti
- 150 g bacon i tern
- 1 alm. løg
- 500 g hvidkål eller spidskål
- 50 g revet parmesan
- 3 æg
- 2,5 dl minimælk el. madlavningsfløde
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak løget og snit hvidkål fint.
- Rist baconen sprød på en stor pande og kog sideløbende spaghettien i en gryde som anvist på pakken.
- Tag bacon til side og tilsæt løg og kål til panden og svits indtil kålen er faldet sammen.
- Pisk imens æg, mælk, parmesan, salt og godt med peber sammen i en skål.
- Hæld vandet fra spaghettien og vend spaghettien på panden med bacon og kål. Tag det af varmen og vend æggecremen i. Smag til med salt og peber.
Pingback: Sund madplan uge 41 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 50 - Sund på budget
Smager fantastisk
Skal man bruge pasteuriserede æg? Æggemassen bliver vel ikke gennemvarmet eller?
Hvis man skulle bruge past. æg ville det være angivet i opskriften 🙂
Hej, findes der en app?
Skal æggemassen ikke varmes inden den blandes i?
Nej 🙂