Koteletter i fad går aldrig helt af mode, af den simple årsag, at det smager super godt. Mørt kød, røget bacon og flødesauce kan de fleste være med på. I min udgave er der naturligvis også grøntsager, der bidrager til rettens gode smag. Koteletter fad er en rigtig hyggeret, du sagtens kan servere både i hverdagen og for gæster.

Koteletter i fad
Ingredienser
- 4 svinekoteletter
- 1 pk bacon i tern
- 400 g champignon, skåret i skiver
- 2 gulerødder
- 1 peberfrugt
- 2 alm løg hakket
- 1 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 2,5 dl madlavningsfløde 4%
- 1 spsk paprika
- 2 tsk timian
- 1 bouillonterning
- salt og peber
- 1 spsk olie til stegning
Tilbehør
- 300 g ris
- 1 broccoli
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Vask og snit grøntsagerne.
- Steg baconternene sprøde på en varm pande. Sæt dem til side.
- Krydder koteletterne med salt og peber, og steg dem på panden i ½-1 minut på hver side. Læg koteletterne i et ildfastfad.
- Rist champignonerne gyldne på panden. Tilsæt løg og hvidløg og svits kort.
- Tilsæt hakkede tomat, gulerødder, peberfrugt, fløde og bouillon, samt krydderier og lad det simre 5 minutter. Rør de sprøde nacontern i og smag saucen til med salt og peber.
- Hæld saucen over koteletterne og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
- Kog risene som anvist på posen. Broccoli skylles og skæres i mindre buketter. damp broccolien i lidt saltet vand til den er mør.
- Server koteletterne med ris og dampet broccoli.
Kan man bruge mælk istedet for fløde?
Mmmmh endnu en skøn opskrift. Et hit her hjemme