En smagfuld og hurtig hverdagsret med store lækre rejer og masser af grønt. Er man ikke til rejer, kan retten også laves med oksetrimler, svin eller kylling 🙂
Stegte nudler med rejer og grøntsager
Ingredienser
- 500 g spidskål el. hvidkål
- 1 stor porre
- 2 gulerødder
- 1 peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 200 g store rejer, pillede og optøet, f.eks vannamei rejer
- 1 tsk rød karrypasta
- 250 g nudler
- 1 lime, saften
- 2 spsk soyasauce
- salt og peber
- olie til stegning
Sådan gør du
- Kog nudlerne som anvist på posen og sæt til side.
- Vask, skræl og snit grøntsagerne i fine strimler.
- Opvarm lidt olie i en stor pande eller wok, og svits rejer, hvidløg og karrypasta ganske kort. Tilsæt resten af grøntsagerne og steg under omrøring indtil kålen er faldet sammen.
- Tilsæt kogte nudler, soyasauce og limesaft, og steg det et par minutter, hæld evt. lidt vand ved efter behov, så nudlerne ikke brænder på.
- Smag til med salt og peber, og evt. soya eller mere rød karrypasta.
Noter
Ønsker du en mere “saucet” ret, kan du tilsætte 200 ml kokosmælk og 1 tsk peanutbutter.
Pingback: Ugens madplan uge 31 – Milles mad
Mums! Virkelig lækker og nem og lave. Jeg smed en ekstra pose rejer i for mere kød og gav den kokosmælk. Det var et hit også hos ungerne.