Vegetar moussaka

Print Recipe
Vegetar moussaka
Region Græsk, Vegetarisk
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
Sauce
Hvid sauce
Region Græsk, Vegetarisk
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
Sauce
Hvid sauce
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vask, skræl og skær kartofler i tynde skiver. Vask auberginen og skær den i skiver.
Sauce
  1. Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Tilføj champignon og rist dem af 2-3 minutter.
  2. Tilføj hakkede tomater, revet squash, linser, vand, bouillon og krydderier. Lad det simre i 20 minutter (husk at smage til med salt og peber når den har kogt). Imens kan du lave den hvide sauce.
Hvid sauce
  1. Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.
  2. Tilsæt mel og pisk det godt igennem.
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant således at det ikke klumper. Blev ved med at piske indtil sovsen samler sig. Tilsæt ost, og rør det ud i saucen.
  4. Tag saucen af varmen og slå et æg i ad gangen, imens du pisker. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Moussaka
  1. Læg kartoffelskiverne i bunden af et stort ildfastfad. Læg herefter aubergine skiverne ovenpå kartoflerne. Fordel saucen med linser over kartofler og aubergine.
  2. (Du kan evt. gemme et par aubergineskiver til at pynte på toppen).
  3. Hæld til slut den hvide sauce over moussakaen og bag den i ovnen i ca. 40-45 minutter til saucen har sat sig og kartoflerne er møre.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

vegetar moussaka

Vegetar moussaka

I dag står menuen på et lille stykke af Grækenland, nu i en vegetarisk udgave. Vegetar moussaka er en af de vegetarretter der fuldt ud lever op til den originale kødholdige udgave. Du får den lækre krydrede smag og den cremede hvide sauce på toppen, samtidig med, at der er skruet op for grøntsags- og kostfiber indholdet i retten 🙂 Enjoy!

(mere…)

15 Comments

  1. Kan man evt erstatte auberginen med noget andet?? Og hvad evt?

    • Britt // Sund på budget

      Så ville jeg nok købe en ekstra squash og skære i skiver lige som auberginen 🙂 Det bliver ikke helt det samme, men helt sikkert stadig lækkert.

  2. Sarah Godballe

    Det smagte virkelig godt har aldrig lavet ostesauce med æg, men det fungerede bare så godt

  3. Kan jeg lave det hele klart og så lade det stå i køleskabet til dagen efter og så først bage den der?

    • Britt // Sund på budget

      Hvis du laver de enkelte ting for sig og ikke samler den før på dagen, kan det nok fungere. Du bliver dog nok nødt til at varme den hvide sauce op igen, da den bliver ret tyk når den er kold. Jeg har dog aldrig prøvet, så kan ikke sige med sikkerhed at det bliver godt.

  4. Sofie Maria Alberg Aronis-Hatjikontis Petersen

    Den smager jo helt fantastisk :)!

  5. Grena Skounsø

    Jeg havde glædet mig til denne ret, men den faldt desværre ikke i god jord her. Smagen blev meget støvet, og selv om jeg godt kan lide linser, blev den meget melet i konsistensen.
    – Ostesovsen var god!

  6. Det eneste der mangler er en næringsindholdsfortegnelse. Det ville være så lækkert.

  7. Kan man erstatte kanel med en anden slags krydderi eller helt undvære det?
    Glæder mig meget til at smage det

  8. Kan man erstatte kanel med et andet krydderi?

  9. Fik valgt et for lille fad, så har en rest sovs tilbage, nogen ideer til havd det kan bruges til?

  10. Kan man fryse en rest af moussakaen ned?

3.90 from 20 votes (17 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*