Det her er en lidt sundere måde at få sin burger på. Vi kan godt blive enig om, at det er super lækkert at få pommes frites til sin burger, men det er også en kaloriebombe uden lige, og der er ikke meget plads til grøntsager. Derfor er fritterne byttet ud med bønnefritter, som selvfølgelig ikke kan sidestilles med originalen, men stadig er rigtig lækre på deres egen måde.

Fuldkornsburgere m. bønnefritter
Ingredienser
- 400 g oksekød
- 4 fuldkornsburgerboller
- 0,5 iceberg
- 2 tomater
- 0,5 agurk
- 1 alm. løg
- sennep, ketchup og mayo efter smag
- evt ost hvis man er til det
Bønnefritter
- 700 g haricots verts
- 1 spsk olie
- 1 spsk paprika
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Vend bønnerne i 1-2 spsk. olie samt paprika og salt.
- Fordel bønnefritterne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 35-40 minutter til de er sprøde (de bliver aldrig så sprøde som pommes frites). Vend i fritterne undervejs.
- Form kødet til 4 bøffer, krydr dem med salt og peber, og gennemsteg dem i lidt olie på panden.
- Bollerne lunes, og grøntsagerne snittes i burgervenlig størrelse.
- Saml burgerne og server med fritter og ekstra grønt ved siden af.
Pingback: Sund madplan uge 1 - Sund på budget
Skal haricots verts tøes op?
Nej 🙂