Menuen i dag, afhænger lidt af hvilken landsdel du kommer fra. Nogen vil mene at de skal have krebinetter, mens andre skal have karbonader 😉 Uanset hvad vi kalder det, så er det en god traditional ret, som mange har et forhold til. Retten her er måske i en sundere udgave en man er vant til, og nogen vil måske savne den opbagte sauce. Jeg håber alligevel at i vil give den en chance, den er slet ikke så ringe endda 😉

Krebinetter/karbonader m. kartofler og stuvet grønt
Ingredienser
- 1 kg kartofler
Krebinetter/karbonader
- 400 g hakket svin og kalv max 10 %
- 1 dl rasp
- salt og peber
- evt 1 æg til panering ellers bare lidt mælk
Stuvede grøntsager
- 500 g gulerødder
- 300 g frosne ærter
- 2,5 dl minimælk
- 2,5 dl kogevand fra kartoflerne
- 0,5 tsk muskatnød
- 1 spsk olie
- vand + mel til jævning
- salt og peber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og kog dem i let saltet vand til de er møre.
- Gem lidt af kogevandet til saucen.
Krebinetter/karbonader
- Form kødet til 4 karbonader/krebinetter – lav dem gerne lidt flade.
- Bland rasp og 1 tsk. salt og lidt peber sammen og vend karbonaderne/krebinetterne først i mælk eller pisket æg og herefter i raspen.
- Varm olien på en pande og brun først karbonaderne i ca. 1 minut på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 8-10 minutter – vend af og til, så de ikke bliver for mørke.
Stuvede grøntsager
- Skræl gulerødder og skær dem ud i små tern.
- Bring gulerødder, kogevand fra kartoflerne og mælk i kog i en tykbundet gryde og kog dem til de er næsten møre (ca. 5 minutter).
- Tilsæt ærter og muskatnød.
- Bring sovsen i kog og tilsæt jævning. Kog sovsen i ca. 2 minutter.
- Smag til med salt og lidt peber.
- Server krebinetterne/karbonaderne med de stuvede grønsager og de kogte kartofler
Pingback: Sund madplan uge 42 - Sund på budget
Lækker peanutbutter kylling
En klassisk ret som vi ikke har fået i lang tid herhjemme men nu var den på planen og MUMS det smager jo lækkert
Dejligt med stor variation af menu uge efter uge – karbonaer er kommet tilbage på vores madplan
Lyder super lækkert – skal det være minimælk eller kan man bruge letmælk? 🙂