krebinetter

Krebinetter/karbonader m. kartofler og stuvet grønt

Menuen i dag, afhænger lidt af hvilken landsdel du kommer fra. Nogen vil mene at de skal have krebinetter, mens andre skal have karbonader 😉 Uanset hvad vi kalder det, så er det en god traditional ret, som mange har et forhold til. Retten her er måske i en sundere udgave en man er vant til, og nogen vil måske savne den opbagte sauce. Jeg håber alligevel at i vil give den en chance, den er slet ikke så ringe endda 😉

krebinetter

Krebinetter/karbonader m. kartofler og stuvet grønt

4.72 fra 7 stemmer
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Dansk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler

Krebinetter/karbonader

  • 400 g hakket svin og kalv max 10 %
  • 1 dl rasp
  • salt og peber
  • evt 1 æg til panering ellers bare lidt mælk

Stuvede grøntsager

  • 500 g gulerødder
  • 300 g frosne ærter
  • 2,5 dl minimælk
  • 2,5 dl kogevand fra kartoflerne
  • 0,5 tsk muskatnød
  • 1 spsk olie
  • vand + mel til jævning
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og kog dem i let saltet vand til de er møre.
  • Gem lidt af kogevandet til saucen.

Krebinetter/karbonader

  • Form kødet til 4 karbonader/krebinetter – lav dem gerne lidt flade.
  • Bland rasp og 1 tsk. salt og lidt peber sammen og vend karbonaderne/krebinetterne først i mælk eller pisket æg og herefter i raspen.
  • Varm olien på en pande og brun først karbonaderne i ca. 1 minut på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 8-10 minutter – vend af og til, så de ikke bliver for mørke.

Stuvede grøntsager

  • Skræl gulerødder og skær dem ud i små tern.
  • Bring gulerødder, kogevand fra kartoflerne og mælk i kog i en tykbundet gryde og kog dem til de er næsten møre (ca. 5 minutter).
  • Tilsæt ærter og muskatnød.
  • Bring sovsen i kog og tilsæt jævning. Kog sovsen i ca. 2 minutter.
  • Smag til med salt og lidt peber.
  • Server krebinetterne/karbonaderne med de stuvede grønsager og de kogte kartofler
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

4 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 42 - Sund på budget

  2. Bettina bo Nielsen

    Lækker peanutbutter kylling

  3. En klassisk ret som vi ikke har fået i lang tid herhjemme men nu var den på planen og MUMS det smager jo lækkert
    Dejligt med stor variation af menu uge efter uge – karbonaer er kommet tilbage på vores madplan

  4. Lyder super lækkert – skal det være minimælk eller kan man bruge letmælk? 🙂

4.72 from 7 votes (7 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*