Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 40 minutter |
Antal personer |
|
- 300 g fuldkornspasta
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds tomatpure 70 g
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 2 spsk Oregano
- 1 dl mælk
- salt og peber
Ingredienser
Tomatsauce
|
|
- Bland alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål.
- Derefter trilles farsen til små kugler ca. på størrelse med en teske og lægges på en stor tallerken.
- Dæk kødbollerne til og sæt dem i køleskabet.
- Imens kødbollerne står på køl laver du saucen.
- Løg og peberfrugt renses og skylles, og skæres i grove stykker.
- Hæld de hakkede tomater, tomatpure, oregano samt løg, peberfrugt og hvidløg i en gryde og varm op
- Lad saucen simre til peberfrugt og løg er kogt møre.
- Tilsæt mælk og blend saucen helt jævn med en stavblender og smag til med salt og peber.
- Tag kødbollerne ud af køleskabet og kom dem forsigtigt ned i tomatsaucen – rør ikke rundt!
- Lad det hele koge med låget på halvt i ca. 20 minutter.
- Imens koges pastaen som anvist på pakken.
- Server pastaen med kødboller og tomatsauce evt. med et drys parmesan.
Pris pr. person: 11-13 kr
Tip! Hvis det skal gå stærkt kan du købe en færdig tomatsauce og bruge i stedet for den hjemmelavede. Vær dog opmærksom på at mange af de færdiglavede saucer indeholder en masse sukker.
Dette er en af min mands absolutte favoritter og børnene er også vilde med den!
Tak for al den gode inspiration. Jeg kan desværre ikke få lov at give opskriften stjerner. Mon det er fordi jeg er på min tlf eller er der problemer med den feature?
Dejlig opskrift har lavet det et par gange og det vil jeg helt sikkert blive ved med! MUMS!
Vi vender tilbage til denne opskrift igen og igen igennem flere år. Retten bliver rost til skyerne af de gæster der har fået den serveret.