Fyldt svinemørbrad

Fyldt svinemørbrad på bund af kartofler og grøntsager

Fyldt svinemørbrad er virkelig lækkert og ikke mindst nemt at gå til. Når først mørbraden og grøntsagerne er i ovnen, passer det stort set sig selv. Jeg bruger en frossen efterårsblanding fra Rema 1000 med skorzone rødder, gulerødder, løg, bønner mv., men har du andre grøntsagsblandinger, kan de også sagtens bruges 🙂

Fyldt svinemørbrad

Fyldt svinemørbrad på bund af kartofler og grøntsager

4.80 fra 5 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Fyldt svinemørbrad

  • 500 g svinemørbrad
  • 1 glas pesto
  • 1 pk bacon i skiver eller serrano skinke

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 1 ps fransk inspireret grøntsagsblanding, lækkert og nemt eller anden grøntblanding
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk paprika
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i både. Kom dem i et ildfast fad .
  • Rist grøntsagsblandingen et par minutter på panden, og bland det sammen med kartoflerne i fadet, samt krydderier og olie.

Fyldt svinemørbrad

  • Afpuds mørbraden for scener og lav et snit på langs i den uden at skære helt igennem. Fordel pesto i snittet og krydr med peber. Vikl bacon skiver hele vejen omkring mørbraden.
  • Brun den hurtigt på alle sider på en pande og læg derefter mørbraden oven på kartofler og grøntsager i et ildfast fad.
  • Kom fadet i ovnen – vend mørbraden efter 20 minutter. Efter 40 minutter tages svinemørbraden ud for at trække. Rør lidt i kartofler og grøntsager og lad dem bage videre i ovnen i yderligere 15 minutter imens kødet trækker. (Det er vigtigt at kødet for lov at trække for at bevare saften i kødet).
  • Når kødet har trukket 15 minutter, skæres det i skiver og serveres med de bagte kartofler og grøntsager.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 46 - Sund på budget

  2. Meget velsmagende og nemt at lave (når man altså har pudset mørbraden af.

  3. Heidi Brix

    Smagen var skøn. Havde dog meget smattede grøntsager efter 1 time i ovnen og kartoflerne lå i væske så blev ikke helt sprøde. Måske en ide med et ildfast fad eller bradepande,hvor det kan ligge i et lag eller hold kødet på en rist over grøntsagerne så det kan dryppe og afgive smag til kartofler og grønt der således nemmere kan blive sprøde. Det vil jeg prøve næste gang

4.80 from 5 votes (4 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Fyldt svinemørbrad på bund af kartofler og grøntsager


Print Recipe


Fyldt svinemørbrad på bund af kartofler og grøntsager

Region Dansk, Svinekød

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 60 minutter

Antal personer


Ingredienser
Fyldt svinemørbrad

Tilbehør

Region Dansk, Svinekød

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 60 minutter

Antal personer


Ingredienser
Fyldt svinemørbrad

Tilbehør


Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Skræl kartoflerne og skær dem i både. Kom dem i et ildfast fad sammen men en pose efterårsblanding. Hæld olie og krydderier udover, og bland det hele sammen.

Fyldt svinemørbrad
  1. Afpuds mørbraden for scener og lav et snit på langs i den uden at skære helt igennem. Fordel pesto i snittet og krydr med peber. Vikl bacon skiver hele vejen omkring mørbraden.

  2. Brun den hurtigt på alle sider på en pande og læg derefter mørbraden oven på kartofler og grøntsager i et ildfast fad.

  3. Kom fadet i ovnen - vend mørbraden efter 20 minutter. Efter 40 minutter tages svinemørbraden ud for at trække. Rør lidt i kartofler og grøntsager og lad dem bage videre i ovnen i yderligere 15 minutter imens kødet trækker. (Det er vigtigt at kødet for lov at trække for at bevare saften i kødet).

  4. Når kødet har trukket 15 minutter, skæres det i skiver og serveres med de bagte kartofler og grøntsager.

4.80 from 5 votes (4 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*