Fyldt svinemørbrad

Fyldt svinemørbrad på bund af kartofler og grøntsager

Fyldt svinemørbrad er virkelig lækkert og ikke mindst nemt at gå til. Når først mørbraden og grøntsagerne er i ovnen, passer det stort set sig selv. Jeg bruger en frossen efterårsblanding fra Rema 1000 med skorzone rødder, gulerødder, løg, bønner mv., men har du andre grøntsagsblandinger, kan de også sagtens bruges 🙂

Fyldt svinemørbrad på bund af kartofler og grøntsager

4 from 5 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

1

hour 
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Fyldt svinemørbrad
  • 500 g svinemørbrad

  • 1 glas pesto grøn eller rød

  • 1 pk bacon i skiver

  • Tilbehør
  • 1 kg kartofler

  • 1 ps fransk inspireret grøntsagsblanding, lækkert og nemt eller anden grøntsagsblanding, 4-500 g

  • 3 fed hvidløg

  • 2 spsk olie

  • 2 tsk paprika

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i både. Kom dem i et ildfast fad .
  • Rist grøntsagsblandingen et par minutter på panden, og bland det sammen med kartoflerne i fadet, samt krydderier og olie.
  • Fyldt svinemørbrad
  • Afpuds mørbraden for scener og lav et snit på langs i den uden at skære helt igennem. Fordel pesto i snittet og krydr med peber. Vikl bacon skiver hele vejen omkring mørbraden.
  • Brun den hurtigt på alle sider på en pande og læg derefter mørbraden oven på kartofler og grøntsager i et ildfast fad.
  • Kom fadet i ovnen – vend mørbraden efter 20 minutter. Efter 40 minutter tages svinemørbraden ud for at trække. Rør lidt i kartofler og grøntsager og lad dem bage videre i ovnen i yderligere 15 minutter imens kødet trækker. (Det er vigtigt at kødet for lov at trække for at bevare saften i kødet).
  • Når kødet har trukket 15 minutter, skæres det i skiver og serveres med de bagte kartofler og grøntsager.

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 46 - Sund på budget

  2. Meget velsmagende og nemt at lave (når man altså har pudset mørbraden af.

  3. Heidi Brix

    Smagen var skøn. Havde dog meget smattede grøntsager efter 1 time i ovnen og kartoflerne lå i væske så blev ikke helt sprøde. Måske en ide med et ildfast fad eller bradepande,hvor det kan ligge i et lag eller hold kødet på en rist over grøntsagerne så det kan dryppe og afgive smag til kartofler og grønt der således nemmere kan blive sprøde. Det vil jeg prøve næste gang

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*