græskarboller

Græskarboller

Lækre bløde boller med revet græskar. Jeg bruger fyldet fra min græskarmand men du kan også bruge hokkaido eller butternut 🙂

Græskarboller

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Bagværk, Vegetarretter
Antal

12

stk
Forberedelsestid

15

minutes
Cooking time

20

minutes
Hævetid

30

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 250 g græskarkød

  • 2 spsk olie

  • 25 g gær

  • 1 dl minimælk

  • 1 æg

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk sukker

  • 40 g havregryn

  • 100 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel

  • 300-400 g hvedemel

  • Æg til pensling

Sådan gør du

  • Riv græskarkødet (eller kør det igennem blenderen/foodprocessoren) og svits det på en varm pande i lidt olie 3-4 minutter.
  • Lun mælken så den er håndvarm, og rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt æg, salt, græskarkød, grahamsmel og havregryn og ælt dejen sammen med hvedemelet lidt ad gangen.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 30 min., form den til ca. 12 boller og lad dem efterhæve i yderligere 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Pensl bollerne med pisket æg og bag bollerne ved 200° i ca. 15-20 min.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*