græskarboller

Græskarboller

Lækre bløde boller med revet græskar. Jeg bruger fyldet fra min græskarmand men du kan også bruge hokkaido eller butternut 🙂

græskarboller

Græskarboller

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Bagværk, Vegetarretter
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 250 g græskarkød
  • 2 spsk olie
  • 25 g gær
  • 1 dl minimælk
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 40 g havregryn
  • 100 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 350 g hvedemel
  • Æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Riv græskarkødet (eller kør det igennem blenderen/foodprocessoren) og svits det på en varm pande i lidt olie 3-4 minutter.
  • Lun mælken så den er håndvarm, og rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt æg, salt, græskarkød, grahamsmel og havregryn og ælt dejen sammen med hvedemelet lidt ad gangen.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 30 min., form den til ca. 12 boller og lad dem efterhæve i yderligere 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Pensl bollerne med pisket æg og bag bollerne ved 200° i ca. 15-20 min.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Græskarboller


Print Recipe


Græskarboller

Region Bagværk

Forberedelses tid 35 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer
stk


Ingredienser

Region Bagværk

Forberedelses tid 35 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer
stk


Ingredienser


Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader

  2. Riv græskarkødet og svits det på en varm pande i olie 3-4 minutter.

  3. Lun mælken så den er håndvarm, og rør gæren ud i mælken.

  4. Tilsæt æg, salt, græskarkød og havregryn og ælt dejen sammen med melet.

  5. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 min., form den til ca. 12 boller og lad dem efterhæve i yderligere 30 min.

  6. Pensl bollerne med pisket æg og bag bollerne ved 200° i ca. 25 min.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*