Lækre bløde boller med revet græskar. Jeg bruger fyldet fra min græskarmand men du kan også bruge hokkaido eller butternut 🙂
Græskarboller
Antal
stk
12
Forberedelsestid
15
minutesCooking time
20
minutesHævetid
30
minutterFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
250 g græskarkød
2 spsk olie
25 g gær
1 dl minimælk
1 æg
1 tsk salt
1 tsk sukker
40 g havregryn
100 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
300-400 g hvedemel
Æg til pensling
Sådan gør du
- Riv græskarkødet (eller kør det igennem blenderen/foodprocessoren) og svits det på en varm pande i lidt olie 3-4 minutter.
- Lun mælken så den er håndvarm, og rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt æg, salt, græskarkød, grahamsmel og havregryn og ælt dejen sammen med hvedemelet lidt ad gangen.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 30 min., form den til ca. 12 boller og lad dem efterhæve i yderligere 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader
- Pensl bollerne med pisket æg og bag bollerne ved 200° i ca. 15-20 min.