græskarboller

Græskarboller

Lækre bløde boller med revet græskar. Jeg bruger fyldet fra min græskarmand men du kan også bruge hokkaido eller butternut 🙂

græskarboller

Græskarboller

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Bagværk, Vegetarretter
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 250 g græskarkød
  • 2 spsk olie
  • 25 g gær
  • 1 dl minimælk
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 40 g havregryn
  • 100 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 350 g hvedemel
  • Æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Riv græskarkødet (eller kør det igennem blenderen/foodprocessoren) og svits det på en varm pande i lidt olie 3-4 minutter.
  • Lun mælken så den er håndvarm, og rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt æg, salt, græskarkød, grahamsmel og havregryn og ælt dejen sammen med hvedemelet lidt ad gangen.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 30 min., form den til ca. 12 boller og lad dem efterhæve i yderligere 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Pensl bollerne med pisket æg og bag bollerne ved 200° i ca. 15-20 min.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*