Krebinetter/karbonader m. kartofler og stuvet grønt

Print Recipe
Krebinetter/karbonader m. kartofler og stuvet grønt
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • 400 g hakket svin og kalv 4-7 % el. hakket svin
  • 1 dl rasp
  • evt 1 æg til panering ellers bare lidt mælk
  • 500 g gulerødder
  • 300 g frosne ærter
  • 3 dl minimælk
  • 0,5 tsk stødt muskatnød
  • jævning vand og mel
  • olie
  • salt og peber
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • 400 g hakket svin og kalv 4-7 % el. hakket svin
  • 1 dl rasp
  • evt 1 æg til panering ellers bare lidt mælk
  • 500 g gulerødder
  • 300 g frosne ærter
  • 3 dl minimælk
  • 0,5 tsk stødt muskatnød
  • jævning vand og mel
  • olie
  • salt og peber
Instruktioner
Kartofler
  1. Skræl kartoflerne og kog dem i let saltet vand.
Krebinetter/karbonader
  1. Form kødet til 4 karbonader/krebinetter - lav dem gerne lidt flade.
  2. Bland rasp og 1 tsk. salt og lidt peber sammen og vend karbonaderne/krebinetterne først i mælk eller pisket æg og herefter i raspen.
  3. Varm olien på en pande og brun først karbonaderne i ca. 1 minut på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 8-10 minutter – vend af og til, så de ikke bliver for mørke.
Stuvede grøntsager
  1. Skræl gulerødder og skær dem ud i små tern.
  2. Bring gulerødder og mælk i kog i en tykbundet gryde til de er næsten møre (ca. 5 minutter).
  3. Tilsæt ærter og muskatnød.
  4. Bring sovsen i kog og tilsæt jævning. Kog sovsen i ca. 2 minutter.
  5. Smag til med salt og lidt peber.
  6. Server krebinetterne/karbonaderne med de stuvede grønsager og de kogte kartofler.
Recipe Notes

Pris pr. person: 10-12 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*