Græsk bøf

Græsk bøf med ovnkartofler og græsk kålsalat

Dagens ret er fyldt med sol og ferieminder, vi skal nemlig have en lækker græsk bøf med ovnkartolfer og kålsalat. Har du tændt op i grillen, bliver bøffen bestemt ikke dårligere eller mindre autentisk af at få en tur på grillen 😛

Græsk bøf med ovnkartofler og græsk kålsalat

4 from 13 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Oksekød, Græsk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

35

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Delvis

Det skal du bruge

  • Græske bøffer
  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt

  • 1 alm løg revet groft

  • 2 fed hvidløg presset

  • 1 spsk oregano

  • 1 tsk basilikum

  • 1 tsk salt

  • 0,5 tsk peber

  • 75 g feta smuldret i mindre stykker

  • Græske ovnkartofler
  • 1 kg kartofler

  • 2 spsk olie

  • 2 spsk citronsaft

  • 1 tsk oregano

  • 2 tsk rosmarin

  • salt og peber

  • 125 g feta

  • Græsk kålsalat
  • 500 g spidskål

  • 1 peberfrugt, grøn

  • 2 tomater

  • 0,5 agurk

  • 1 alm løg

  • 4 spsk smagsneutral olie gerne olivenolie

  • 3 spsk citronsaft

  • 2 fed hvidløg

  • 1 tsk oregano

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland alle ingredienserne til de græske bøffer sammen i en skål og stil på køl.
  • Ovnkartofler
  • Kartoflerne vaskes og evt. skrælles. Skær kartoflerne i både, og vend dem med olie, citronsaft og krydderier (fetaen gemmes til senere).
  • Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter – vend gerne i dem undervejs. Efter 30 minutter smuldres fetaen udover kartoflerne, og kartoflerne bages yderligere 15 minutter.
  • Kålsalat
  • Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.
  • Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne stå op trække i minimum 30 minutter,
  • Bøffer
  • Form farsen til 4 bøffer, og steg dem i lidt olie på panden til de er gennemstegt. Ca 5-6 minutter på hver side.
  • Server bøfferne med ovnkartofler og kålsalat.

One Comment

  1. Elisabeth

    Smager helt fantastisk

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*