Dagens ret er fyldt med sol og ferieminder, vi skal nemlig have en lækker græsk bøf med ovnkartolfer og kålsalat. Har du tændt op i grillen, bliver bøffen bestemt ikke dårligere eller mindre autentisk af at få en tur på grillen 😛
Græsk bøf med ovnkartofler og græsk kålsalat
Antal
4
personerForberedelsestid
35
minutesTilberedningstid
40
minutesFryseegnet
Delvis
Det skal du bruge
- Græske bøffer
400 g hakket oksekød max 10% fedt
1 alm løg revet groft
2 fed hvidløg presset
1 spsk oregano
1 tsk basilikum
1 tsk salt
0,5 tsk peber
75 g feta smuldret i mindre stykker
- Græske ovnkartofler
1 kg kartofler
2 spsk olie
2 spsk citronsaft
1 tsk oregano
2 tsk rosmarin
salt og peber
125 g feta
- Græsk kålsalat
500 g spidskål
1 peberfrugt, grøn
2 tomater
0,5 agurk
1 alm løg
4 spsk smagsneutral olie gerne olivenolie
3 spsk citronsaft
2 fed hvidløg
1 tsk oregano
salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne til de græske bøffer sammen i en skål og stil på køl.
- Ovnkartofler
- Kartoflerne vaskes og evt. skrælles. Skær kartoflerne i både, og vend dem med olie, citronsaft og krydderier (fetaen gemmes til senere).
- Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter – vend gerne i dem undervejs. Efter 30 minutter smuldres fetaen udover kartoflerne, og kartoflerne bages yderligere 15 minutter.
- Kålsalat
- Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.
- Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne stå op trække i minimum 30 minutter,
- Bøffer
- Form farsen til 4 bøffer, og steg dem i lidt olie på panden til de er gennemstegt. Ca 5-6 minutter på hver side.
- Server bøfferne med ovnkartofler og kålsalat.
Smager helt fantastisk
Smager skønt