Græsk bøf med ovnkartofler og græsk kålsalat

Print Recipe
Græsk bøf med ovnkartofler og græsk kålsalat
Region Græsk
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
Ingredienser
Græske bøffer
  • 4-500 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 løg revet groft
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1 spsk Oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 75 gram græsk feta smuldret i mindre stykker
Græske ovnkartofler
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk Oregano
  • 2 tsk rosmarin
  • salt og peber
  • 125 gram græsk feta
Græsk kålsalat
  • 500 g spidskål
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 tomater
  • 0,5 agurk
  • 1 løg
  • 4 spsk smagsneutral olie gerne olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk Oregano
  • salt og peber
Region Græsk
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Antal personer
Ingredienser
Græske bøffer
  • 4-500 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 løg revet groft
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1 spsk Oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 75 gram græsk feta smuldret i mindre stykker
Græske ovnkartofler
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk Oregano
  • 2 tsk rosmarin
  • salt og peber
  • 125 gram græsk feta
Græsk kålsalat
  • 500 g spidskål
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 tomater
  • 0,5 agurk
  • 1 løg
  • 4 spsk smagsneutral olie gerne olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk Oregano
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland alle ingredienserne til de græske bøffer sammen i en skål og stil på køl.
Ovnkartofler
  1. Kartoflerne vaskes og evt. skrælles. Skær kartoflerne i både, og vend dem med olie, citronsaft og krydderier (fetaen gemmes til senere).
  2. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter - vend gerne i dem undervejs. Efter 30 minutter smuldres fetaen udover kartoflerne, og kartoflerne bages yderligere 15 minutter.
Kålsalat
  1. Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.
  2. Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne stå op trække i minimum 30 minutter,
Bøffer
  1. Form farsen til 4 bøffer, og steg dem i lidt olie på panden til de er gennemstegt. Ca 5-6 minutter på hver side.
  2. Server bøfferne med ovnkartofler og kålsalat.
Recipe Notes

Pris pr person: 18-19 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*