Krydrede bønnedeller med græsk kålsalat

Print Recipe
Krydrede bønnedeller med kålsalat
Region Græsk, Vegetarisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Bønnedeller
  • 200 g hvide bønner, tørrede ca. 500 g når de har stået i blød og er kogt
  • 3 M/L æg
  • 2 dl havregryn
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk spidkommen
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk salt
  • peber
  • evt. chili eller cayennepeber efter smag
  • olie til stegning
Græsk kålsalat
  • 0,5 spidskål eller hvidkål fintsnittet
  • 1 grøn peberfrugt i fine strimler
  • 2 tomater i både
  • 0,5 agurk
  • 1 løg i tynde strimler
  • 4 spsk olie smagsneutral gerne rapsolie eller oliven
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk Oregano
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 stk fuldkornspita
Region Græsk, Vegetarisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Bønnedeller
  • 200 g hvide bønner, tørrede ca. 500 g når de har stået i blød og er kogt
  • 3 M/L æg
  • 2 dl havregryn
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk spidkommen
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk salt
  • peber
  • evt. chili eller cayennepeber efter smag
  • olie til stegning
Græsk kålsalat
  • 0,5 spidskål eller hvidkål fintsnittet
  • 1 grøn peberfrugt i fine strimler
  • 2 tomater i både
  • 0,5 agurk
  • 1 løg i tynde strimler
  • 4 spsk olie smagsneutral gerne rapsolie eller oliven
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk Oregano
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 stk fuldkornspita
Instruktioner
Bønnedeller
  1. De hvide bønner stilles i blød i minimum 10-12 timer (f.eks. natten over). Kog herefter bønnerne i 60 minutter og hæld vandet fra. Alternativt kan du købe bønner på dåse, de er klar til brug, men også noget dyrere.
  2. Blend alle ingredienserne til dellerne sammen til en jævn masse. Form farsen til frikadeller og steg dem på begge sider i lidt olie på panden til de er gyldne og gennemstegte.
Kålsalat
  1. Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.
  2. Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne stå op trække i minimum 30 minutter,
  3. Servér bønnedellerne med lunt pitabrød og kålsalat.
Recipe Notes

Pris pr person: 10-11 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*