Forberedelses tid | 25 minutter |
Tilberedningstid | 10 timer |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 1 kg nakkefilet gem halvdelen af det færdige kød til burgere, wrap eller pita
- 1 knoldselleri
- 250 g pastinak el. persillerødder
- 4 store gulerødder
- 2 løg
- 450 g haricots verts
- 2 spsk olie
- timian
- 1 kt rødvinssauce
- salt og peber
Ingredienser
|
|
Instruktioner
Pulled pork
- Tænd ovnen på 120 grader.
- Bland ingredienserne til marinaden. Dup nakkefileten tørt og kom den i et ildfast fad.
- Fordel marinaden ud over kødet, og læg et stykke bagepapir hen over og ned over siderne på kødet.
- Dæk fadet og kødet med sølvpapir.
- Steg nakkefileten i ovnen i ca. 10 timer (eller længere).
- Tag kødet ud, og mærk, om det falder fra hinanden, når du trækker i det med en gaffel. Hvis det ikke mørt, giv det en time mere. Der er stor forskel på ovne og derfor kan stegetiden også variere.
- Når nakkefileten er færdig trækkes kødet fra hinanden med to gafler.
Tilbehør
- Skræl rodfrugter og løg, og skær dem i grove stykker. Vend rodfrugter, løg og haricots verts med olie og krydderier, og fordel på en bageplade med bagepapir.
- Når nakkefileten har fået 4 timer kommes grøntsagerne i ovnen - grøntsagerne skal have ca. 6 timer ved 120 grader til de er møre. Mangler de lidt når kødet er færdig, tag da kødet ud og lad det trække, og give grøntsagerne 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Saucen varmes som anvist på pakken. Sérver halvdelen af kødet med grøntsager og rødvinssauce. Gem resten af kødet til dagen efter.
Recipe Notes
Pris pr person: 14-16 kr