Forberedelses tid | 25 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Tærtedej:
- 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
- 100 g havregryn
- 4 spsk hvedemel
- 2 spsk rapsolie
- 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vand
Fyld:
- 200 g cheasy salatost i tern 3% eller rigtig feta
- 350 g cherrytomater
- 2 løg
- 5 æg
- 1,5 dl fraiche 5%
- salt og peber
Tilbehør
- 4 store gulerødder i stave
- evt. en grøn salat
Ingredienser
Tærtedej:
Fyld:
Tilbehør
|
|
Instruktioner
Tærtedej:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld:
- Vask og halvér tomaterne. Skær løgene i tynde halve skiver og hæld vand fra salatosten.
- Fordel løg, feta og tomat på den forbagte dej.
- Pisk æg og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
- Serveres med en god salat.
Recipe Notes
Pris pr. person: 9-11 kr