Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 30 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 250 g røde linser
- 1 spsk olie
- 3 fed hvidløg
- 1 stort løg i tern
- 1 stor gulerod revet
- 1 squash i tern
- 2 ds hakkede tomater
- 1 ds tomatpure 70 g
- 2 tsk paprika
- 1 tsk timian
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk Oregano
- 4 dl grøntsagsbouillon 4 dl vand + 1 bouillonterning
- Et godt skvæt balsamico hvis du har
- salt og peber
- 10 fuldkornslasagneplader
- 75 g cheasy mozzarella
Bechamelsauce
- 5 dl minimælk
- 2,5 spsk hvedemel
- 1 spsk olie eller smør
- 0,5 tsk muskatnød stødt
- salt og peber
- 75 g cheasy mozzarella
Ingredienser
Bechamelsauce
|
|
Instruktioner
- Hæld de røde linser i en sigte og skyl dem under den kolde hane.
- Hak løg og hvidløg fint. Skræl og riv guleroden og squashen.
- Varm olien op i en gryde og svits hvidløg og løg heri.
- Hakkede tomater, pure, krydderier, linser, gulerod, squash og bouillon hældes ved og gryden bringes i kog. Lad saucen simre i minimum 15-20 minutter, men gerne længere – 15-20 minutter er den kogetid, linserne behøver for at blive møre. Suger linserne for meget væde under kogningen, så spæd med lidt ekstra vand til saucen har passende konsistens.
- Smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
- Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Tilsæt ost og lad det smelte i saucen. Varm sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
- Fordel lasagneplader, bechamelsauce og linsesaucen i lag i et passende, ildfast fad til alt saucen er brugt. Slut af med bechamelsauce og revet ost.
- Bag lasagnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til den er gylden og lækker på toppen.
- Tip: Du kan variere grøntsagerne i retten i det uendelige, f.eks. peberfrugt, champignon, spinat, aubergine, osv. og retten er super god hvis du trænger til at få tømt ud i grøntsagsskuffen.
Recipe Notes
Pris pr. person: ca. 12-15 kr