Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Er stegen ridset, så tjek om den er ridset godt nok. Gnid herefter sværen grundigt med masser af salt - husk at komme ned imellem sværen.
Sæt flæskestegen på en rist, lagt over en bradepande – eller et ovnfastfad med tilhørende rist. Hæld vand i bradepanden (ca. 7-8 dl) og sæt stegen midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time – stegetiden er længere, hvis det er en stor flæskesteg. Du kan evt. give den "grill program" de sidste 10 minutter, hvis sværen ikke er helt klar.
Lad flæskestegen hvile på et skærebræt i 15 minutter inden den skæres ud.
Tilbehør
Kartofler og gulerødder skrælles og koges møre i letsaltet vand. De grønne bønner dampes/koges som anvist på posen. Rødkålen kan serveres både kold og varm alt efter hvad der er tradition for hjemme hos jer.
Sauce
Tag 4-6 dl af stegeskyen fra flæskestegen. Si skyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Supplér evt. skyen med bouillon, fond eller vin.
Kog skyen op sammen med et par laurbærblade. Jævn saucen, tilsæt kulør og 1 tsk. sukker. Smag til med salt og peber og evt. mere sukker. Husk at tage laurbærbladet op igen inden servering.
Dagens menu står på lækker omgang flæskesteg med tilbehør, mums 😀 Nogen ville måske tænke, at flæskesteg da ikke hører til på en sund madplan, men det kan den altså sagtens 🙂 Det hele handler om mængden af kød og sauce, og så sørge for at en god portion grøntsager til, så kan flæskesteg sagtens være en del af sund kost. Velbekomme!
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum – men undgå at ridse i selve kødet. Er stegen ridset, så tjek om den er ridset godt nok. Gnid herefter sværen grundigt med masser af salt – husk at komme ned imellem sværen.
Sæt flæskestegen på en rist, lagt over en bradepande – eller et ovnfastfad med tilhørende rist. Hæld vand i bradepanden (ca. 7-8 dl) og sæt stegen midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time – stegetiden er længere, hvis det er en stor flæskesteg. Du kan evt. give den u0022grill programu0022 de sidste 10 minutter, hvis sværen ikke er helt klar.
Lad flæskestegen hvile på et skærebræt i 15 minutter inden den skæres ud.
Tilbehør
Kartofler og gulerødder skrælles og koges møre i letsaltet vand. De grønne bønner dampes/koges som anvist på posen. Rødkålen kan serveres både kold og varm alt efter hvad der er tradition for hjemme hos jer.
Sauce
Tag 4-6 dl af stegeskyen fra flæskestegen. Si skyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Supplér evt. skyen med bouillon, fond eller vin.
Kog skyen op sammen med et par laurbærblade. Jævn saucen, tilsæt kulør og 1 tsk. sukker. Smag til med salt og peber og evt. mere sukker. Husk at tage laurbærbladet op igen inden servering.
Noter
u003cliu003eu003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Jeg ved ikke hvad jeg har gjort galt, men der er ikke nær 6dl sky tilbage efter 1,5 time i ovnen. Stort set alt er fordampet undervejs. Har brugt varmluft.
Det er varmluften 🙂 Det er alm ovn i opskriften (ellers ville andet være angivet). Når du bruger varmluft er der behov for at tilføje mere vand undervejs.
Jeg hedder Britt, er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og står bag bloggen “Sund på budget”. Her deler jeg billige og sunde madplaner der lever op til de danske kostråd.
I mit arbejde møder jeg tit den påstand, at det er dyrt at leve sundt og man skal købe alle mulige specialvarer. Denne myte har jeg gjort til min mission at modbevise her på bloggen, ved at komme med inspiration til lækker, sund og billig mad.
Pingback: Sund madplan uge 6 - Sund på budget
Jeg ved ikke hvad jeg har gjort galt, men der er ikke nær 6dl sky tilbage efter 1,5 time i ovnen. Stort set alt er fordampet undervejs. Har brugt varmluft.
Det er varmluften 🙂 Det er alm ovn i opskriften (ellers ville andet være angivet). Når du bruger varmluft er der behov for at tilføje mere vand undervejs.