Flæskesteg med sprød svær

Print Recipe
Flæskesteg med sprød svær
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 1,5 time
Antal personer
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 1,5 time
Antal personer
Instruktioner
Flæskesteg
  1. Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Er stegen ridset, så tjek om den er ridset godt nok. Gnid herefter sværen grundigt med masser af salt - husk at komme ned imellem sværen.
  2. Sæt flæskestegen på en rist, lagt over en bradepande – eller et ovnfastfad med tilhørende rist. Hæld vand i bradepanden (ca. 7-8 dl) og sæt stegen midt i en kold ovn.
  3. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time – stegetiden er længere, hvis det er en stor flæskesteg. Du kan evt. give den "grill program" de sidste 10 minutter, hvis sværen ikke er helt klar.
  4. Lad flæskestegen hvile på et skærebræt i 15 minutter inden den skæres ud.
Tilbehør
  1. Kartofler og gulerødder skrælles og koges møre i letsaltet vand. De grønne bønner dampes/koges som anvist på posen. Rødkålen kan serveres både kold og varm alt efter hvad der er tradition for hjemme hos jer.
Sauce
  1. Tag 4-6 dl af stegeskyen fra flæskestegen. Si skyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Supplér evt. skyen med bouillon, fond eller vin.
  2. Kog skyen op sammen med et par laurbærblade. Jævn saucen, tilsæt kulør og 1 tsk. sukker. Smag til med salt og peber og evt. mere sukker. Husk at tage laurbærbladet op igen inden servering.
Recipe Notes

Pris pr. mand: 10-13 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær

Dagens menu står på lækker omgang flæskesteg med tilbehør, mums 😀 Nogen ville måske tænke, at flæskesteg da ikke hører til på en sund madplan, men det kan den altså sagtens 🙂 Det hele handler om mængden af kød og sauce, og så sørge for at en god portion grøntsager til, så kan flæskesteg sagtens være en del af sund kost. Velbekomme!

flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Dansk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500-700 gram flæskesteg
  • 1 kg kartofler
  • 0,5 kg gulerødder
  • 1 ps grønne bønner
  • 1 gl rødkål u. sukker
  • laurbærblade
  • salt og peber
  • kulør
  • jævning mel og vand
  • sukker

Sådan gør du
 

Flæskesteg

  • Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum – men undgå at ridse i selve kødet. Er stegen ridset, så tjek om den er ridset godt nok. Gnid herefter sværen grundigt med masser af salt – husk at komme ned imellem sværen.
  • Sæt flæskestegen på en rist, lagt over en bradepande – eller et ovnfastfad med tilhørende rist. Hæld vand i bradepanden (ca. 7-8 dl) og sæt stegen midt i en kold ovn.
  • Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time – stegetiden er længere, hvis det er en stor flæskesteg. Du kan evt. give den u0022grill programu0022 de sidste 10 minutter, hvis sværen ikke er helt klar.
  • Lad flæskestegen hvile på et skærebræt i 15 minutter inden den skæres ud.

Tilbehør

  • Kartofler og gulerødder skrælles og koges møre i letsaltet vand. De grønne bønner dampes/koges som anvist på posen. Rødkålen kan serveres både kold og varm alt efter hvad der er tradition for hjemme hos jer.

Sauce

  • Tag 4-6 dl af stegeskyen fra flæskestegen. Si skyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Supplér evt. skyen med bouillon, fond eller vin.
  • Kog skyen op sammen med et par laurbærblade. Jævn saucen, tilsæt kulør og 1 tsk. sukker. Smag til med salt og peber og evt. mere sukker. Husk at tage laurbærbladet op igen inden servering.

Noter

u003cliu003eu003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 6 - Sund på budget

  2. Jeg ved ikke hvad jeg har gjort galt, men der er ikke nær 6dl sky tilbage efter 1,5 time i ovnen. Stort set alt er fordampet undervejs. Har brugt varmluft.

    • Britt // Sund på budget

      Det er varmluften 🙂 Det er alm ovn i opskriften (ellers ville andet være angivet). Når du bruger varmluft er der behov for at tilføje mere vand undervejs.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*