forloren hare

Forloren hare med bagte rodfrugter


Forloren hare er traditionel dansk mad når det er bedst. Her får du forloren hare i en lettere udgave, der stadig smager som mormor lavede den 😉

Forloren hare med bagte rodfrugter

4 from 6 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Dansk, Svinekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

1

hour 

Det skal du bruge

  • Forloren hare
  • 2 gulerødder

  • 1 alm. løg

  • 400 g hakket svinekød maks. 10% fedt (el. svin/kalv)

  • 1,5 dl rasp (el. havregryn)

  • 1 dl minimælk

  • 1 æg

  • 1,5 tsk salt

  • peber

  • 1 pk bacon i skiver

  • 1,5 dl minimælk (hældes ved stegen)

  • 1,5 dl vand (hældes ved stegen)

  • Bagte rodfrugter
  • 1 kg kartofler

  • 500 g blandede rodfrugter fx. rødbeder, knoldselleri, pastinak, persillerødder, osv.

  • 2 spsk olie

  • 1 tsk salt

  • peber

  • Sauce
  • sky fra stegen

  • 1,5 spsk hvedemel

  • 1 dl vand

  • 1 bouillonterning svin el. kylling

  • kulør

  • evt. balsamicoeddike eller ribsgele

Sådan gør du

  • Forloren hare
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Skræl og riv gulerødder og løg. Rør det sammen med de øvrige ingredienser. Form farsen til et “brød” i et smurt ildfast fad.
  • Læg baconskiverne over haren. Hæld 1,5 dl mælk og vand ved stegen.
  • Bag haren i ovnen i ca. 1 time. (Vent med at sætte haren ind til du har gjort rodfrugterne klar.)
  • Rodfrugter
  • Skræl kartofler, rodfrugter og gulerødder. Skær kartofler og grønsagerne i skiver. Hvis du har rødbeder, så læg dem i et fad for sig og bag dem ved siden af det andet.
  • Vend kartoflerne og grønsagerne med olie, salt og peber. Fordel det på bagepapir i en bradepande.
  • Bag kartofler og grøntsager ved 200 grader i ca. 1 time.
  • Sauce
  • Si skyen fra stegen over i en gryde. Tilsæt vand og bouillon.
  • Ryst melet med vand og rør det i. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag gerne til med lidt balsamico og/eller ribsgele hvis du har.
  • Giv evt. saucen lidt kulør.

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 4 - Sund på budget

  2. Jesper Nielsen

    Den smager ganske fin, men jeg ville nu erstatte mælken i fadet med stegen, med 1.5 dl bouillon, da mælken brændte sig ganske hårdt fast, og sky fra stegen var der ikke noget af.

  3. Virkelig god steg, men prøvede at lave sovsen med balsamico, hvilket kræver lidt tilvænning

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*