Forloren hare er traditionel dansk mad når det er bedst. Her får du forloren hare i en lettere udgave, der stadig smager som mormor lavede den 😉
Forloren hare med bagte rodfrugter
Antal
4
personerForberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
1
hourDet skal du bruge
- Forloren hare
2 gulerødder
1 alm. løg
400 g hakket svinekød maks. 10% fedt (el. svin/kalv)
1,5 dl rasp (el. havregryn)
1 dl minimælk
1 æg
1,5 tsk salt
peber
1 pk bacon i skiver (eller kalkunbacon)
2 dl minimælk (hældes ved stegen)
3,5 dl vand (hældes ved stegen)
- Bagte rodfrugter
1 kg kartofler
500 g blandede rodfrugter fx. rødbeder, knoldselleri, pastinak, persillerødder, osv.
2 spsk olie
1 tsk salt
peber
- Sauce
sky fra stegen
1,5 spsk hvedemel
1 dl vand
1 bouillonterning svin el. kylling
kulør
evt. balsamicoeddike eller ribsgele
Sådan gør du
- Forloren hare
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skræl og riv gulerødder og løg. Rør det sammen med de øvrige ingredienser. Form farsen til et “brød” i et smurt ildfast fad.
- Læg baconskiverne over haren. Hæld mælk og vand ved stegen.
- Bag haren i ovnen i ca. 1 time. (Vent med at sætte haren ind til du har gjort rodfrugterne klar.)
- Rodfrugter
- Skræl kartofler, rodfrugter og gulerødder. Skær kartofler og grønsagerne i skiver. Hvis du har rødbeder, så læg dem i et fad for sig og bag dem ved siden af det andet.
- Vend kartoflerne og grønsagerne med olie, salt og peber. Fordel det på bagepapir i en bradepande.
- Bag kartofler og grøntsager ved 200 grader i ca. 1 time.
- Sauce
- Si skyen fra stegen over i en gryde. Tilsæt vand og bouillon.
- Ryst melet med vand og rør det i. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag gerne til med lidt balsamico og/eller ribsgele hvis du har.
- Giv evt. saucen lidt kulør.
Pingback: Sund madplan uge 4 - Sund på budget
Den smager ganske fin, men jeg ville nu erstatte mælken i fadet med stegen, med 1.5 dl bouillon, da mælken brændte sig ganske hårdt fast, og sky fra stegen var der ikke noget af.
Virkelig god steg, men prøvede at lave sovsen med balsamico, hvilket kræver lidt tilvænning
Hvor meget mælk og vand skal der ved stegen, i instruktioner står 1,5dl men i ingredienser 2dl mælk og 3,5dl vand. På forhånd tak for hjælpen
Fantsstisk steg og sovs! Smagte så dejligt! Og et kæmpe hit ved vores 1 årige
Det smager virkelig dejligt! Jeg har ellers i mange år brugt den samme opskrift på forlorren harre, en som aldrig slog fejl.. men denne her opskrift er både bedre og nemmere at lave! Tak for god mad!