Lækre bløde boller med revet græskar. Jeg bruger fyldet fra min græskarmand men du kan også bruge hokkaido eller butternut 🙂
Græskarboller
Ingredienser
- 250 g græskarkød
- 2 spsk olie
- 25 g gær
- 1 dl minimælk
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 40 g havregryn
- 100 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
- 350 g hvedemel
- Æg til pensling
Sådan gør du
- Riv græskarkødet (eller kør det igennem blenderen/foodprocessoren) og svits det på en varm pande i lidt olie 3-4 minutter.
- Lun mælken så den er håndvarm, og rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt æg, salt, græskarkød, grahamsmel og havregryn og ælt dejen sammen med hvedemelet lidt ad gangen.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 30 min., form den til ca. 12 boller og lad dem efterhæve i yderligere 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader
- Pensl bollerne med pisket æg og bag bollerne ved 200° i ca. 15-20 min.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Leave a Comment