Hamburgerryg med kartofler, blomkål og aspargessauce
Published on
Dagens menu står på en god gammel dansk klassiker i form af kogt hamburgerryg med aspargessauce. Det er egentlig ikke en ret vi spiser ret ofte hjemme hos os, men jeg synes retten smager rigtig godt og bringer en masse nostalgi med sig.
Print Recipe
Hamburgerryg med kartofler, blomkål og aspargessauce
Læg hamburgerryggen i en gryde, og dæk den med kold vand,
Kog hamburgerryggen ved svag varme under låg i ca. 25 minutter. Tag gryden af varmen og lad hamburgerryggen hvile i kogevandet i ca. 30 minutter.
Tilbehør
Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre, ca. 15-20 minutter alt efter størrelse.
Blomkål vaskes grundigt og skæres ud i mindre buketter. Blomkålsbuketterne koges i 5-6 min. i letsaltet vand, tages op og holdes lune.
Aspargessauce
Opvarm fedtstof i en gryde. Tilsæt mel og rør melet ud i fedtstoffet, så det ikke klumper.
Tilsæt lidt efter lidt vandet fra aspargessnitterne. Når det er brugt op, tilsætter du kogevand fra hamburgerryggen lidt ad gangen indtil saucen har en passende konsistens. Kog saucen i ca. 5 minutter,
Tilsæt aspargessnitter, og smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Vandet fra hamburggerryggen indeholder en del salt, så hold igen med saltet.
Server hamburgerryg med kartofler, blomkål og aspargessauce.
Jeg hedder Britt, er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og står bag bloggen “Sund på budget”. Her deler jeg billige og sunde madplaner der lever op til de danske kostråd. I mit arbejde møder jeg tit den påstand, at det er dyrt at leve sundt og man skal købe alle mulige specialvarer. Denne myte har jeg gjort til min mission at modbevise her på bloggen, ved at komme med inspiration til lækker, sund og billig mad.
Pingback: Sund madplan uge 51 - Sund på budget