Sund på budget billede til opskrift

Hamburgerryg med kartofler, blomkål og aspargessauce

Dagens menu står på en god gammel dansk klassiker i form af kogt hamburgerryg med aspargessauce. Det er egentlig ikke en ret vi spiser ret ofte hjemme hos os, men jeg synes retten smager rigtig godt og bringer en masse nostalgi med sig.

Sund på budget billede til opskrift

Hamburgerryg med kartofler, blomkål og aspargessauce

No ratings yet
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Dansk, Svinekød
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 hamburgerryg
  • 1 kg kartofler
  • 1 blomkål

Aspargessauce

  • 1 ds aspargessnitter inkl. væden
  • 25 g smør eller olie
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl kogevand fra hamburgerryggen
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du
 

Hamburgerryg

  • Læg hamburgerryggen i en gryde, og dæk den med kold vand,
  • Kog hamburgerryggen ved svag varme under låg i ca. 25 minutter. Tag gryden af varmen og lad hamburgerryggen hvile i kogevandet i ca. 30 minutter.

Tilbehør

  • Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre, ca. 15-20 minutter alt efter størrelse.
  • Blomkål vaskes grundigt og skæres ud i mindre buketter. Blomkålsbuketterne koges i 5-6 min. i letsaltet vand, tages op og holdes lune.

Aspargessauce

  • Opvarm fedtstof i en gryde. Tilsæt mel og rør melet ud i fedtstoffet, så det ikke klumper.
  • Tilsæt lidt efter lidt vandet fra aspargessnitterne. Når det er brugt op, tilsætter du kogevand fra hamburgerryggen lidt ad gangen indtil saucen har en passende konsistens. Kog saucen i ca. 5 minutter,
  • Tilsæt aspargessnitter, og smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Vandet fra hamburggerryggen indeholder en del salt, så hold igen med saltet.
  • Server hamburgerryg med kartofler, blomkål og aspargessauc
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

One Comment

  1. Pingback: Sund madplan uge 51 - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*