Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 75 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 300 g ris
- 1 broccoli
- 1 ps bønneblanding eller anden grøntsagsblanding
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- 1 løg
- 3 dl vand
- 1-2 laurbærblade
- olie
- kulør
- salt og peber
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 220 grader. Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
- Sauce: Skær vingespidserne og overskydende fedt ved halsen af . Læg kyllingestykkerne i en lille gryde sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
- Smør kyllingen godt ind i olie både ind- og udvendig, og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
- Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 60 min.
- Broccoli vaskes og skæres ud i buketter. Damp broccolien i en lille smule letsaltet vand til den er mør, men stadig har bid.
- Tilbered ris og grønt som anvist på posen.
- Si kylling, løg og laurbær fra kyllingesaucen. Lad den koge lidt ind, tilsæt madlavningsfløde og saucekulør. Smag til med salt og peber. Jævn evt. efter behov.
- Server kyllingen med saucen, ris, dampet broccoli og grøntsagsblanding.
Recipe Notes
Pris pr. mand: 15-18 kr