Helstegt kylling m. ris og dampet broccoli

Print Recipe
Helstegt kylling m. ris og dampet broccoli
Region Dansk, Kylling
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 75 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 hel kylling
  • 300 g ris
  • 1 broccoli
  • 1 ps bønneblanding eller anden grøntsagsblanding
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • 1 løg
  • 3 dl vand
  • 1-2 laurbærblade
  • olie
  • kulør
  • salt og peber
Region Dansk, Kylling
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 75 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 hel kylling
  • 300 g ris
  • 1 broccoli
  • 1 ps bønneblanding eller anden grøntsagsblanding
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • 1 løg
  • 3 dl vand
  • 1-2 laurbærblade
  • olie
  • kulør
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 220 grader. Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
  2. Sauce: Skær vingespidserne og overskydende fedt ved halsen af . Læg kyllingestykkerne i en lille gryde sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
  3. Smør kyllingen godt ind i olie både ind- og udvendig, og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
  4. Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 60 min.
  5. Broccoli vaskes og skæres ud i buketter. Damp broccolien i en lille smule letsaltet vand til den er mør, men stadig har bid.
  6. Tilbered ris og grønt som anvist på posen.
  7. Si kylling, løg og laurbær fra kyllingesaucen. Lad den koge lidt ind, tilsæt madlavningsfløde og saucekulør. Smag til med salt og peber. Jævn evt. efter behov.
  8. Server kyllingen med saucen, ris, dampet broccoli og grøntsagsblanding.
Recipe Notes

Pris pr. mand: 15-18 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*