Forberedelses tid | 10 minutter |
Tilberedningstid | 10 minutter |
Ventetid | 15 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 4-500 g hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød max 10% fedt
- 1 stort løg fint revet
- 1 æg
- 1 dl minimælk
- 3 spsk havregryn
- 1-2 tsk. salt
- peber
- 1,5 spsk olie
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Rør kødet med revet løg, æg, havregryn, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad evt. farsen hvile i køleskabet i ca. 15-20 min.
- Varm olie på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i kold vand, så er det nemmere at forme frikadellerne. Gennemsteg frikadellerne ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.
Del denne opskrift
Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 1 kg spidskål el. hvidkål
- 2 spsk fedtstof
- 3 spsk mel
- 0,5 liter minimælk
- 0,5 tsk muskatnød stødt
- salt og peber
Tilbehør
- 750 g kartofler
- 400 g gulerødder
Ingredienser
Tilbehør
|
|
Instruktioner
- Hak kål fint og kog den i let saltet vand til den er mør. Hæld vandet fra kålen - gem en kop vand til sauce.
- Lav en klassisk opbagning ved at smelte fedtstof i en gryde. Tilsæt derefter melet og bag det lidt sammen i gryden.
- Kom en kop af kogevandet fra kålen i gryden med mel og smør og pisk, til der ikke er flere klumper.
- Kom mælken i saucen af 2-3 omgange. Kog saucen igennem ved lav varme i ca. 10 min.
- Smag saucen til med salt, peber og muskat, og om kålen i og varm den igennem.
- Serveres sammen med kogte kartofler og gulerødder, samt frikadeller
Del denne opskrift