Frikadeller m. stuvet spidskål

Print Recipe
Frikadeller
Region Svinekød
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 4-500 g hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød max 10% fedt
  • 1 stort løg fint revet
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 3 spsk havregryn
  • 1-2 tsk. salt
  • peber
  • 1,5 spsk olie
Region Svinekød
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 4-500 g hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød max 10% fedt
  • 1 stort løg fint revet
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 3 spsk havregryn
  • 1-2 tsk. salt
  • peber
  • 1,5 spsk olie
Instruktioner
  1. Rør kødet med revet løg, æg, havregryn, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad evt. farsen hvile i køleskabet i ca. 15-20 min.
  2. Varm olie på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i kold vand, så er det nemmere at forme frikadellerne. Gennemsteg frikadellerne ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.
Del denne opskrift
 

Print Recipe
Stuvet spidskål
Region Dansk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 kg spidskål el. hvidkål
  • 2 spsk fedtstof
  • 3 spsk mel
  • 0,5 liter minimælk
  • 0,5 tsk muskatnød stødt
  • salt og peber
Tilbehør
  • 750 g kartofler
  • 400 g gulerødder
Region Dansk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 kg spidskål el. hvidkål
  • 2 spsk fedtstof
  • 3 spsk mel
  • 0,5 liter minimælk
  • 0,5 tsk muskatnød stødt
  • salt og peber
Tilbehør
  • 750 g kartofler
  • 400 g gulerødder
Instruktioner
  1. Hak kål fint og kog den i let saltet vand til den er mør. Hæld vandet fra kålen - gem en kop vand til sauce.
  2. Lav en klassisk opbagning ved at smelte fedtstof i en gryde. Tilsæt derefter melet og bag det lidt sammen i gryden.
  3. Kom en kop af kogevandet fra kålen i gryden med mel og smør og pisk, til der ikke er flere klumper.
  4. Kom mælken i saucen af 2-3 omgange. Kog saucen igennem ved lav varme i ca. 10 min.
  5. Smag saucen til med salt, peber og muskat, og om kålen i og varm den igennem.
  6. Serveres sammen med kogte kartofler og gulerødder, samt frikadeller
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*