Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 45 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Græske bøffer
- 4-500 g hakket oksekød max 10% fedt
- 1 løg revet groft
- 2 fed hvidløg presset
- 1 spsk Oregano
- 1 tsk basilikum
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk peber
- 75 gram græsk feta smuldret i mindre stykker
Græske ovnkartofler
- 1 kg kartofler
- 2 spsk olie
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk Oregano
- 2 tsk rosmarin
- salt og peber
- 125 gram græsk feta
Græsk kålsalat
- 500 g spidskål
- 1 grøn peberfrugt
- 2 tomater
- 0,5 agurk
- 1 løg
- 4 spsk smagsneutral olie gerne olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk Oregano
- salt og peber
Ingredienser
Græske bøffer
Græske ovnkartofler
Græsk kålsalat
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne til de græske bøffer sammen i en skål og stil på køl.
Ovnkartofler
- Kartoflerne vaskes og evt. skrælles. Skær kartoflerne i både, og vend dem med olie, citronsaft og krydderier (fetaen gemmes til senere).
- Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter - vend gerne i dem undervejs. Efter 30 minutter smuldres fetaen udover kartoflerne, og kartoflerne bages yderligere 15 minutter.
Kålsalat
- Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.
- Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne stå op trække i minimum 30 minutter,
Bøffer
- Form farsen til 4 bøffer, og steg dem i lidt olie på panden til de er gennemstegt. Ca 5-6 minutter på hver side.
- Server bøfferne med ovnkartofler og kålsalat.
Recipe Notes
Pris pr person: 18-19 kr