Køfte (tyrkiske frikadeller) med tyrkisk salat og pitabrød

Print Recipe
Køfte (tyrkiske frikadeller) med tyrkisk salat og pitabrød
Region Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Køfte
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds tomatpure 70 g
  • 2 spsk rasp
  • en håndfuld persille
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 spsk citronsaft
  • evt. 0,5 æg for at gøre farsen mere sammenhængende el. lille skvæt mælk
  • 1 tsk salt
  • peber
Tyrkisk salat
  • 4 tomater
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 agurk
  • 0,5 bundt persille
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4-8 fuldkornspitabrød
Region Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Køfte
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds tomatpure 70 g
  • 2 spsk rasp
  • en håndfuld persille
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 spsk citronsaft
  • evt. 0,5 æg for at gøre farsen mere sammenhængende el. lille skvæt mælk
  • 1 tsk salt
  • peber
Tyrkisk salat
  • 4 tomater
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 agurk
  • 0,5 bundt persille
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4-8 fuldkornspitabrød
Instruktioner
Køfte
  1. Riv løg, pres hvidløg og hak persillen fint.
  2. Bland alle ingredienser sammen i en skål til en jævn fars.
  3. Lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30. minutter.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Dæk en bageplade med bagepapir.
  6. Form farsen til små aflange frikadelle (pøller) og læg dem på bagepladen.
  7. Bag “frikadellerne” i ovnen i 20 minutter. Har du mulighed for at smide dem på grillen, gør det dem kun endnu mere lækre.
Tyrkisk salat
  1. Skær tomat, agurk og peberfrugt i små tern. Løget skæres i halve skiver og lægges i en skål for sig. Dæk løgene med vand og ½ tsk salt, og lad det trække imens du blander dressing.
  2. Bland saften fra 1 citron sammen olie og lidt salt og peber. Hak persille fint, og vend herefter dressing og persille sammen med grøntsagerne.
  3. Hæld vandet fra løgene og bland løgene i resten af salaten.
  4. Server køftene med salaten og lune pitabrød.
Recipe Notes

Pris pr person: 14-16 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*