Jeg har været i Tyrkiet et hav af gange, og jeg har virkelig forelsket mig i det tyrkiske køkken. En ret der er svær at komme uden om når man besøger Tyrkiet, er deres svar på frikadeller, nemlig køfte. Hver region har deres opskrift på køfte (og hver familie), så der findes mange forskellige smagsvarianter og måder at lave dem på. Jeg har forsøgt mig med denne opskrift, som er en blanding af flere forskellige jeg har smagt når jeg har været afsted – om de 100% autentiske skal jeg ikke kunne sige, det kan sagtens være at de er blevet tilpasset mine danske smagsløg i processen

hej.hvor mange køfte blir der ca af denne portion?
Vi fik ca 8-9 ganske fin størrelse. Og mums! Min datter på 1.5 var helt vild med dem! Og de var også et fine for min søn på knap 4 år, selvom han er i “det kan jeg ikke lide” fasen.
Virkelig lækker ret. Vi måtte dog lave ris til. Selvom vi kun er to voksne og to børn på 1,5 og 4 år, så var der slet ikke nok til at blive mætte af.
Elsker den her opskrift ! Mine køfte falder dig meget meget let fra hinanden – har du noget råd hertil?