Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 20 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Bønnedeller
- 200 g hvide bønner, tørrede ca. 500 g når de har stået i blød og er kogt
- 3 M/L æg
- 2 dl havregryn
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk spidkommen
- 1 spsk paprika
- 2 tsk salt
- peber
- evt. chili eller cayennepeber efter smag
- olie til stegning
Græsk kålsalat
- 0,5 spidskål eller hvidkål fintsnittet
- 1 grøn peberfrugt i fine strimler
- 2 tomater i både
- 0,5 agurk
- 1 løg i tynde strimler
- 4 spsk olie smagsneutral gerne rapsolie eller oliven
- 3 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk Oregano
- salt og peber
Tilbehør
- 4 stk fuldkornspita
Ingredienser
Bønnedeller
Græsk kålsalat
Tilbehør
|
|
Instruktioner
Bønnedeller
- De hvide bønner stilles i blød i minimum 10-12 timer (f.eks. natten over). Kog herefter bønnerne i 60 minutter og hæld vandet fra. Alternativt kan du købe bønner på dåse, de er klar til brug, men også noget dyrere.
- Blend alle ingredienserne til dellerne sammen til en jævn masse. Form farsen til frikadeller og steg dem på begge sider i lidt olie på panden til de er gyldne og gennemstegte.
Kålsalat
- Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.
- Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne stå op trække i minimum 30 minutter,
- Servér bønnedellerne med lunt pitabrød og kålsalat.
Recipe Notes
Pris pr person: 10-11 kr