Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 50 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Kyllingelår
- 1500 g kyllingelår optøet
- 2 tsk citronskal revet
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk timian
- 2 spsk olie
- salt og peber
Kartofler
- 1 kg kartofler
- 2 tsk timian
- olie
- salt og peber
Coleslaw
- 500 g hvidkål eller spidskål fint snittet
- 4-5 gulerødder revet
- 2,5 dl cheasy fraiche 5%
- 1-2 tsk sennep
- 2 tsk sukker
- salt og peber
Ingredienser
Kyllingelår
Kartofler
Coleslaw
|
|
Instruktioner
Kylling
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Lav en marinade til kyllingen af citronskal, citronsaft, olie, timian samt salt og peber.
- Læg de optøede kyllingelår på en bageplade med bagepapir eller i et ildfastfad, og smør dem med marinaden. (Hvis du har tid, kan du også marinere kyllingelårene i marinaden i en pose i køleskabet i 2-6 timer).
- Bag lårene i ovnen i ca. 50 minutter. (Vent evt. med at putte lårene ind til du har gjort kartoflerne klar.
Tilbehør
- Vask og skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend kartoflerne med olie, samt salt og peber. Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 50 minutter til de er gyldne og møre.
- Coleslaw: Snit kålen fint. Riv gulerødderne. Bland hvidkål og gulerødder i en skål. Rør ingredienserne til dressingen sammen: cheasy fraiche, citronsaft, sennep, sukker og salt og peber, og vend den i grønsagerne. Smag til med salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab, men kan også serveres med det samme.
- Server kyllingen overhældt med lidt af stegeskyen, samt bagte kartofler og coleslaw.
Recipe Notes