Halløj! Så er der lavet en ny ugeplan (frokost og aftensmad i 7 dage) for singler.
Jeg har lavet ugeplanen efter hvordan jeg selv spiser og planlægger når jeg bor alene, hvilket bl.a. betyder at der ikke nødvendigvis er en ny ret på menuen hver dag, men i stedet spises det samme 2 dage i streg, så der skal bruges mindre tid i køkkenet. Planen lever dog ligesom familie madplanerne op til ernæringsanbefalingerne og indeholder stadig kødfri retter og lidt fisk.
Jeg har også lavet forslag til meget budgetvenlig morgenmad, som I kan se længere nede.
Prisen for ugens frokost og aftensmad til 1 person løber således op i 287 kr – madplanen gælder fra mandag den 26. maj, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 5. maj og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også. Vælger du en af mine morgenmadsforslag kan du slippe med lige knap 400 kr for hovedmåltider til en hel uge.
Jeg er med på, at der er stor forskel på hvor meget hver enkelt spiser på en dag, så er du den meget sultne type, så må du tilpasse planen efter dit behov.
Forslag til morgenmad:
Disse er ikke inkluderet i indkøbslisten eller prisen længere nede. Du kan vælge den morgenmad du foretrækker og selv tilføje det til din indkøbsliste.
- Havregryn med mælk og frugt
(1 kg havregryn, 2 liter minimælk, 7 stykker blandet frugt = 53 kr (7,5 kr pr dag)) - 1 fuldkornsbolle med ost og peberfrugt
(1 pose fuldkorns krydderboller, 1 løs bolle, 1 pk cheasy ost i skiver, 1 pebermix = 64 kr( 9,1 kr pr dag)) - Rugbrød med æg og tomat
( 500 g rugbrød, 8 æg, 500 g tomater = 47 kr (6,7 kr pr dag)) - Knækbrød med kyllingepålæg og agurk
(1 pk wasa knækbrød, 1 pk kyllingepåløg + 1 agurk = 44 kr (6,3 kr pr dag))
Du finder flere forslag til sund og billig morgenmad lige her.
Ugeplan til singler
Mandag:
- Frokost: Rugbrød med stegte fiskefrikadeller og gnavegrønt
( lav hele portionen og gem til frokost tirsdag og onsdag ) - Aftensmad: Syrlig rispilaf med kylling og blomkål
(lav til 2 personer og spis resten tirsdag aften – frys resten af kyllingen til lørdag)
Tirsdag:
- Frokost: Rester fra mandag – Rugbrød med stegte fiskefrikadeller og gnavegrønt
- Aftensmad: Rester fra mandag – Syrlig rispilaf med kylling og blomkål
Onsdag:
- Frokost: Rester fra mandag – Rugbrød med stegte fiskefrikadeller og gnavegrønt
- Aftensmad: Sorte bønnefrikadeller med kålsalat og pitabrød
(lav hele portionen, brug gerne ½ bundt forårsløg og resten af parmesanen i tærten – spis resten til frokost torsdag og fredag)
Torsdag:
- Frokost: Rester fra onsdag – Sorte bønnefrikadeller med kålsalat og pitabrød
- Aftensmad: Svensk pølseret
(lav til 2 personer, spis resten fredag – mælk undlades og hele madlavningsfløden bruges i stedet)
Fredag:
- Frokost: Rester fra onsdag – Sorte bønnefrikadeller med kålsalat og pitabrød
- Aftensmad: rester fra torsdag – Svensk pølseret
Lørdag:
- Frokost: Wienersalat
(lav til 2 personer og spis resten søndag – tøm gerne ud i grøntskuffen) - Aftensmad: Kylling i karry
(lav til 2 personer og spis resten søndag – suppler med lidt ekstra fraiche i saucen som kompensation for det mindre kokosmælk)
Søndag:
- Frokost: Rester fra lørdag – Wienersalat
- Aftensmad: Rester fra lørdag – Kylling i karry
Så bliv medlem og få adgang med det samme.