Halløj! Så er der lavet en ny ugeplan (frokost og aftensmad i 7 dage) for singler.
Jeg har lavet ugeplanen efter hvordan jeg selv spiser og planlægger når jeg bor alene, hvilket bl.a. betyder at der ikke nødvendigvis er en ny ret på menuen hver dag, men i stedet spises det samme 2 dage i streg, så der skal bruges mindre tid i køkkenet. Planen lever dog ligesom familie madplanerne op til ernæringsanbefalingerne og indeholder stadig kødfri retter og lidt fisk.
Jeg har også lavet forslag til meget budgetvenlig morgenmad, som I kan se længere nede.
Prisen for ugens frokost og aftensmad til 1 person løber således op i 344 kr – Planen gælder fra mandag den 27. maj, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 26. maj og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.
Jeg er med på, at der er stor forskel på hvor meget hver enkelt spiser på en dag, så er du den meget sultne type, så må du tilpasse planen efter dit behov.
Forslag til morgenmad:
Disse er ikke inkluderet i indkøbslisten eller prisen længere nede. Du kan vælge den morgenmad du foretrækker og selv tilføje det til din indkøbsliste.
- Havregryn med mælk og frugt
(1 kg havregryn, 2 liter minimælk, 7 stykker blandet frugt = 53 kr (7,5 kr pr dag)) - 1 fuldkornsbolle med ost og peberfrugt
(1 pose fuldkorns krydderboller, 1 løs bolle, 1 pk cheasy ost i skiver, 1 pebermix = 64 kr( 9,1 kr pr dag)) - Rugbrød med æg og tomat
( 500 g rugbrød, 8 æg, 500 g tomater = 47 kr (6,7 kr pr dag)) - Knækbrød med kyllingepålæg og agurk
(1 pk wasa knækbrød, 1 pk kyllingepåløg + 1 agurk = 44 kr (6,3 kr pr dag))
Du finder flere forslag til sund og billig morgenmad lige her.
Ugeplan til singler
Mandag:
- Frokost: Sprøde falafler med fuldkornspita og salat
(husk at opbløde kikærterne i 12 timerne inden brug lav hele portionen og spis rester tirsdag + onsdag) - Aftensmad: Butter chicken
(lav til 2 personer – spis resten tirsdag. Frys resten af kyllingen og madlavningsfløde til weekenden. Gem også resten tomatpuren)
Tirsdag:
- Frokost: rester fra mandag – Sprøde falafler med fuldkornspita og salat
- Aftensmad: Butter chicken
Onsdag:
- Frokost: Rester fra mandag – Sprøde falafler med fuldkornspita og salat
- Aftensmad: Grovtærte med kylling, broccoli og forårsløg
(lav hele portionen og spis resten til frokost torsdag + fredag)
Torsdag:
- Frokost: Rester fra onsdag – Grovtærte med kylling, broccoli og forårsløg
- Aftensmad: Thai wok m. fuldkornsnudler
(lav til 2 personer, brug alt broccolo – spis resten fredag)
Fredag:
- Frokost: Rester fra onsdag – Grovtærte med kylling, broccoli og forårsløg
- Aftensmad: Rester fra torsdag – Thai wok m. fuldkornsnudler
Lørdag:
- Frokost: Gyros salat
(lav til 2 personer og spis resten søndag, tøm gerne grøntsagsskuffen – husk at opbløde kikærterne i 12 timerne inden brug) - Aftensmad: Mørbrad i cremet peberfrugtsauce
(lav til 2 personer og spis resten søndag – laves med “filet ala mørbrad”)
Søndag:
- Frokost: Gyros salat
- Aftensmad: Rester fra lørdag – Mørbrad i cremet peberfrugtsauce
Så bliv medlem og få adgang med det samme.