I har virkelig taget godt imod min første sunde madplan til singler, så her kommer madplan nummer 2. Som familie planen er der både en kødfri dag og en fiskeret på menuen. Og så lever den naturligvis også op til de officielle kostråd 🙂
Single madplanen indeholder ikke tilbud, og kan derfor bruges året rundt. Dog kan priserne på frugt og grønt variere lidt. Som med de andre madplaner jeg laver, har jeg taget udgangspunkt i Rema 1000s varer og priser, og planen indeholder derudover varer fra mit basislager, som ikke er regnet med i prisen.
Prisen for planen er 200 kr, til gengæld er der både rejer og mozzarella tilovers som kan gemmes på frost til en anden god gang.
Der er lavet instruktioner til hver enkelt dag, som det er vigtig du læser og følger for at få det optimale ud af planen 🙂
Sund single madplan
Mandag: Cowboytoast med karameliserede løg og sprød salat
Instruktion: lav opskriften til 1 person, og frys resten af oksekødet ned til lørdag. Snit evt. hele spidskålen når du er igang og gem i en bøtte eller pose i køleskabet. Det sparer dig tid de næste dage 🙂
Tirsdag: Kikærtefrikadeller m. spidskålstzaziki og kartoffelbåde
Instruktion: lav opskriften til 1 person. Du kan evt. lave kikærtefrikadellerne til 2 person og gemme resten i fryseren eller til madpakken som sandwich sammen med fuldkornstoast. Brug spidskål i stedet for hvidkål til tzatzikien.
Onsdag: Frikadeller m. stuvet spidskål samt kogte kartofler og gulerødder
Instruktion: lav frikadellerne til 4 personer og tilbehøret til 1 person. De resterende frikadeller gemmer du til torsdag og evt. til madpakken eller fryseren.
Torsdag: Rugbrød m. frikadeller og gnavegrønt (evt. rest af stuvet spidskål)
Instruktion: spiser resterne fra onsdag med rugbrød og 2 gulerødder skåret i stave.
Fredag: Cremet pasta med rejer, spinat og squash
Instruktion: lav opskriften til 1 person. Brug dog i stedet ½ squash og undlad spinaten. Gem resten af madlavningsfløden til bechamelsaucen i lasagnetten lørdag. Du kan evt. tilføje lidt flere rejer end angivet – de rejer du ikke bruger kan fint holde sig i fryseren til en anden gang.
Lørdag: Lasagnette
Instruktion: lav opskriften til 2 personer og gem resten til søndag. Har du grøntsagsrester der skal bruges, kan du med fordel rive/hakke dem fint og komme dem i kødsaucen. Den overskydne mozzarella kan fryses og bruges en anden gang.
Søndag: Lasagnette (rester fra lørdag)
Indkøb (Rema1000)
Ingredienser
- 1 pk fuldkornstoastbrød, 400 g 5 kr
- 1 pk rugbrød, 500 g 4,95 kr
Frugt og grønt
- 1 kg gulerødder 6,5 kr
- 0,5 kg kartofler, vej-selv 2,5 kr
- 1 peberfrugt 7,50 kr
- 1 spidskål 12 kr
- 1 squash 6 kr
- 1 æble 2 kr
Frost
- 1 ps ekstra store rejer, 200 g 29,95 kr
Køl
- 500 g cheasy fraiche 5% 12,95 kr
- 1 ps cheasy mozzarella, revet 11,95 kr
- 1 pk hakket gris og kalv 8-12%, 500g 23,95 kr
- 1 pk hakket oksekød 3-6%, 400 g 27,75 kr
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4% 7,95 kr
- 1 liter minimælk 7,5 kr
- 4 brunchæg 12,95 kr
Kolonial
- 1 ps fuldkornspasta, 500 g 7,50 kr
- 1 ds kikærter 6,95 kr
- 1 ds hakkede tomater 3,95 kr
Noter
Pris i alt: 200 kr
Basislager
Ingredienser
- citronsaft
- havregryn
- hvidløg
- ketchup
- løg
- mel
- olie
- rasp
- sennep
- solsikkekerner el. lign kan undlades
Krydderier
- chili
- dild tørret
- muskatnød stødt
- oregano
- paprika
- rosmarin
- salt og peber
- spidskommen
- timian