Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala er en lækker indisk kyllingeret med masser af krydderier og smæk på smagen 🙂 Hvis man har god tid kan man lade kyllingen trække i marinaden natten over – det bliver den kun bedre af.

Chicken tikka masala

4 from 14 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Kylling, Indisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutter
Tilberedningstid

25

minutter
Ventetid

1

time 
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Marinade
  • 400 g 400 kyllingebryst, lårfilet el. inderfilet skåret i strimler

  • 3 dl 3 fraiche 5%

  • 2 spsk 2 citronsaft el. limesaft

  • 3 fed 3 hvidløg presset

  • 0,5 tsk 0,5 stødt chili

  • 1 tsk 1 ingefær, stødt eller frisk hvis du har

  • 2 tsk 2 garam masala eller tandoori krydderiblanding

  • 1 tsk 1 spidskommen

  • 1 tsk 1 salt

  • peber

  • Tikka masala
  • 2 spsk 2 olie

  • 1 1 alm løg i tern

  • 1 ds 1 hakkede tomater

  • 400 ml 400 kokosmælk

  • 1 1 bouillonterning høns el. grøntsag

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 300 g 300 grov bulgur el. ris

  • 350 g 350 blomkålsris frost

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i grove strimler. Bland ingredienserne til marinaden og kom kyllingestykkerne i marinaden. Lad det trække 1-2 timer (eller natten over, hvis du har tid) i køleskabet.
  • Opvarm olien i en stor gryde. Svits løgene til de er klare, skru ned på middelvarme. Tilsæt kyllingen inkl. marinade og rør rundt. (varm ikke for meget på kyllingen før kokosmælken er tilsat, da retten ellers kan skille).
  • Tilsæt tomater og kokosmælk samt bouillonterning. Lad retten simre til kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt og peber.
  • Servér med ris eller kogt grov bulgur og blomkålsris. Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris/bulgur, eller koges med sammen med risen.

8 Comments

  1. Man kunne ikke få Garam Masala i vores Rema1000, så erstattede det med karry. SÅ lækker ret! Tak for en fantastisk madplan!

    • Nej man kan desværre ikke få garam masala i rema 1000 – der skal man enten i Tiger eller et lidt større supermarked 🙂 Dejligt at du fandt en erstatning der fungerede 🙂

  2. Hvor køber du grov bulgur henne nu, da de ikke har det i Rema mere??

  3. Jeg syntes det smager fantastisk!
    Dog syntes jeg sovsen var meget tynd! Så jeg måtte altså jævne den lidt, ved ikke om jeg har gjordt noget forkert eller om den skal være tynd?

  4. Jannie Aggerholm

    Man kan selv lave garam masala, det gjorde jeg første gang jeg skulle lave det. Netop fordi jeg ikke kunne finde det i butikken. Google det, det nemt.

  5. Nu en af yndlingsretterne herhjemme. Som en anden skriver, så er det let selv at blande garam masala krydderi (jeg køber krydderier i Flying Tiger, hvor der er store poser, med meget smag og til små penge).

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*