chicken tikka masala

Chicken tikka masala

chicken tikka masalaChicken tikka masala er en lækker indisk kyllingeret med masser af krydderier og smæk på smagen 🙂 Hvis man har god tid kan man lade kyllingen trække i marinaden natten over – det bliver den kun bedre af.

Print Recipe
Chicken tikka masala
Region Indisk, Kylling
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
Ingredienser
Marinade
  • 450 g kyllingebryst el. inderfilet skåret i strimler
  • 3 dl fraiche 5%
  • 2 spsk citronsaft el. limesaft
  • 3 fed hvidløg presset
  • ½ tsk stødt chili
  • 1 tsk ingefær, stødt eller frisk hvis du har
  • 2 tsk garam masala eller tandoori krydderiblanding
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • peber
Tikka masala
  • 2 spsk olie
  • 1 løg i tern
  • 1 ds hakkede tomater
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 bouillonterning høns el. grøntsag
  • salt og peber
Tilbehør
  • 300 g grov bulgur el. ris
  • 350 g blomkålsris frost
Region Indisk, Kylling
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
Ingredienser
Marinade
  • 450 g kyllingebryst el. inderfilet skåret i strimler
  • 3 dl fraiche 5%
  • 2 spsk citronsaft el. limesaft
  • 3 fed hvidløg presset
  • ½ tsk stødt chili
  • 1 tsk ingefær, stødt eller frisk hvis du har
  • 2 tsk garam masala eller tandoori krydderiblanding
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • peber
Tikka masala
  • 2 spsk olie
  • 1 løg i tern
  • 1 ds hakkede tomater
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 bouillonterning høns el. grøntsag
  • salt og peber
Tilbehør
  • 300 g grov bulgur el. ris
  • 350 g blomkålsris frost
Instruktioner
  1. Skær kyllingen i grove strimler. Bland ingredienserne til marinaden og kom kyllingestykkerne i marinaden. Lad det trække 1-2 timer (eller natten over, hvis du har tid) i køleskabet.
  2. Opvarm olien i en stor gryde. Svits løgene til de er klare. Tilsæt kyllingen inkl. marinade og svits kort.
  3. Tilsæt tomater og kokosmælksamt bouillonterning. Lad retten simre til kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt og peber.
  4. Servér med kogt grov bulgur og blomkålsris. Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris/bulgur, eller koges med sammen med risen.
Recipe Notes

Pris pr person: 14-16 kr

Del denne opskrift
 

2 Comments

  1. Man kunne ikke få Garam Masala i vores Rema1000, så erstattede det med karry. SÅ lækker ret! Tak for en fantastisk madplan!

    • Nej man kan desværre ikke få garam masala i rema 1000 – der skal man enten i Tiger eller et lidt større supermarked 🙂 Dejligt at du fandt en erstatning der fungerede 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*