Dagens menu står på en rigtig god gammel klassiker, nemlig boller i karry – her i en lidt sundere version med masser af grøntsager, men stadig med den sammen gode smag og cremede sauce 🙂 I retten er der brugt Rema 1000 nøglehulsmærkede kødboller for at gøre retten nem, men man kan selvfølgelig også lave sine boller selv.
Boller i karry
Ingredienser
Boller i karry
- 1 spsk olie
- 2 spsk karry
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 æble
- 1 peberfrugt
- 400 ml kokosmælk
- 3 dl vand
- 1 bouillonterning
- 500 g middagskødboller
- 1 skvæt citronsaft
- salt og peber
- meljævning,
Tilbehør
- 300 g ris el. grov bulgur
- 350 g blomkålsris
Sådan gør du
Boller i karry
- Vask og hak grøntsager og æble i fine tern.
- Opvarm olien i en stor gryde. Svits karry og løg til løgene er klare.
- Tilsæt hvidløg, gulerødder, peberfrugt og æble, og svits et par minutter.
- Tilsæt kokosmælk, vand og bouillon, og lad retten simre.
- Tilsæt kødbollerne og lad dem koge med indtil de er gennemvarme. Smag retten til med citronsaft, salt og peber, og jævn evt. saucen til sidst.
Tilbehør
- Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.
- Server boller i karry med ris og blomkålsris.
Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget
Meget lækker alternativ boller i karry – børnene bemærkede forskellen men spiste mere end en portion
Ser lækkert ud. Undrer mig dog over, at der står, at retten er frysevenligt, når der er frosne middagskødboller i retten?
Mængden af ris, de 300 g, er der 300 g tørre ris, eller er det 300 g kogte ris?
Det er altid i rå vægt.
Jeg vil lige høre ang kokosmælk skal det være light
Når der i de forskellige retter står smørost, Mayo mm om det også skal være light.
Det kan være jeg har overset
Det vil være angivet hvis det skal være light – så du skal bare bruge det der står.