Boller i karry

Dagens menu står på en rigtig god gammel klassiker, nemlig boller i karry – her i en lidt sundere version med masser af grøntsager, men stadig med den sammen gode smag og cremede sauce 🙂 I retten er der brugt Rema 1000 nøglehulsmærkede kødboller for at gøre retten nem, men man kan selvfølgelig også lave sine boller selv.

Boller i karry

5 from 5 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Svinekød, Dansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Boller i karry
  • 2 spsk olie

  • 2 spsk karry

  • 2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 gulerødder

  • 1 æble

  • 1 peberfrugt

  • 400 ml kokosmælk

  • 3 dl vand

  • 1 bouillonterning høns el. svin

  • 500 g middagskødboller

  • 1 skvæt citronsaft

  • salt og peber

  • meljævning, vand og mel

  • Tilbehør
  • 300 g ris el. grov bulgur

  • 350 g blomkålsris frost

Sådan gør du

  • Boller i karry
  • Vask og hak grøntsager og æble i fine tern.
  • Opvarm olien i en stor gryde. Svits karry og løg til løgene er klare.
  • Tilsæt hvidløg, gulerødder, peberfrugt og æble, og svits et par minutter.
  • Tilsæt kokosmælk, vand og bouillon, og lad retten simre.
  • Tilsæt kødbollerne og lad dem koge med indtil de er gennemvarme. Smag retten til med citronsaft, salt og peber, og jævn evt. saucen til sidst.
  • Tilbehør
  • Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.
  • Server boller i karry med ris og blomkålsris.

Noter

  • Pris pr person: 13-15 kr

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget

  2. Heidi Brix

    Meget lækker alternativ boller i karry – børnene bemærkede forskellen men spiste mere end en portion

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*