Sund boller i karry

Boller i karry

Dagens menu står på en rigtig god gammel klassiker, nemlig boller i karry – her i en lidt sundere version med masser af grøntsager, men stadig med den sammen gode smag og cremede sauce 🙂 I retten er der brugt Rema 1000 nøglehulsmærkede kødboller for at gøre retten nem, men man kan selvfølgelig også lave sine boller selv.

Sund boller i karry

Boller i karry

4.50 fra 18 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Dansk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Boller i karry

  • 1 spsk olie
  • 2 spsk karry
  • 2 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 æble
  • 1 peberfrugt
  • 400 ml kokosmælk
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 500 g middagskødboller
  • 1 skvæt citronsaft
  • salt og peber
  • meljævning,

Tilbehør

  • 300 g ris el. grov bulgur
  • 350 g blomkålsris

Sådan gør du
 

Boller i karry

  • Vask og hak grøntsager og æble i fine tern.
  • Opvarm olien i en stor gryde. Svits karry og løg til løgene er klare.
  • Tilsæt hvidløg, gulerødder, peberfrugt og æble, og svits et par minutter.
  • Tilsæt kokosmælk, vand og bouillon, og lad retten simre.
  • Tilsæt kødbollerne og lad dem koge med indtil de er gennemvarme. Smag retten til med citronsaft, salt og peber, og jævn evt. saucen til sidst.

Tilbehør

  • Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.
  • Server boller i karry med ris og blomkålsris.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

7 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget

  2. Heidi Brix

    Meget lækker alternativ boller i karry – børnene bemærkede forskellen men spiste mere end en portion

  3. Ser lækkert ud. Undrer mig dog over, at der står, at retten er frysevenligt, når der er frosne middagskødboller i retten?

  4. Kenneth Andersen

    Mængden af ris, de 300 g, er der 300 g tørre ris, eller er det 300 g kogte ris?

  5. Line Holst Nielsen

    Jeg vil lige høre ang kokosmælk skal det være light
    Når der i de forskellige retter står smørost, Mayo mm om det også skal være light.
    Det kan være jeg har overset

4.50 from 18 votes (17 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Boller i karry


Print Recipe


Boller i karry

Region Dansk, Svinekød

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer


Ingredienser
Boller i karry

Tilbehør

Region Dansk, Svinekød

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer


Ingredienser
Boller i karry

Tilbehør


Instruktioner
Boller i karry
  1. Opvarm olien i en stor gryde. Svits karry og løg til løgene er klare.

  2. Tilsæt hvidløg, gulerødder, peberfrugt og æble, og svits et par minutter.

  3. Tilsæt kokosmælk, vand og bouillon, og lad retten simre.

  4. Tilsæt kødbollerne og lad dem koge med indtil de er gennemvarme. Smag retten til med citronsaft, salt og peber, og jævn evt. saucen til sidst.

Tilbehør
  1. Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.

  2. Server boller i karry med ris og blomkålsris.


Recipe Notes

Pris pr person: 13-15 kr

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*