Dagens ret er fyldt med sol og ferieminder, vi skal nemlig have en lækker græsk bøf med ovnkartolfer og kålsalat. Har du tændt op i grillen, bliver bøffen bestemt ikke dårligere eller mindre autentisk af at få en tur på grillen 😛
Græsk bøf med ovnkartofler og græsk kålsalat
Ingredienser
Græske bøffer
- 400 g hakket oksekød
- 1 alm løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk peber
- 75 g feta
Græske ovnkartofler
- 1 kg kartofler
- 1 spsk olie
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk oregano
- 2 tsk rosmarin
- salt og peber
- 125 g feta
Græsk kålsalat
- 500 g spidskål
- 1 peberfrugt, grøn
- 2 tomater
- 0,5 agurk
- 1 alm løg
- 2 spsk smagsneutral olie
- 3 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne til de græske bøffer sammen i en skål og stil på køl.
Ovnkartofler
- Kartoflerne vaskes og evt. skrælles. Skær kartoflerne i både, og vend dem med olie, citronsaft og krydderier (fetaen gemmes til senere).
- Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter – vend gerne i dem undervejs. Efter 30 minutter smuldres fetaen udover kartoflerne, og kartoflerne bages yderligere 15 minutter.
Kålsalat
- Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.
- Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne stå op trække i minimum 30 minutter,
Bøffer
- Form farsen til 4 bøffer, og steg dem i lidt olie på panden til de er gennemstegt. Ca 5-6 minutter på hver side.
- Server bøfferne med ovnkartofler og kålsalat.
Smager helt fantastisk
Smager skønt
Det er tredje gang jeg bruger denne opskrift. Rigtig god. Også som gæstemad 🙂