Græsk bøf

Græsk bøf med ovnkartofler og græsk kålsalat

Dagens ret er fyldt med sol og ferieminder, vi skal nemlig have en lækker græsk bøf med ovnkartolfer og kålsalat. Har du tændt op i grillen, bliver bøffen bestemt ikke dårligere eller mindre autentisk af at få en tur på grillen 😛

Græsk bøf

Græsk bøf med ovnkartofler og græsk kålsalat

4.22 fra 14 stemmer
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Græsk, Oksekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Græske bøffer

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 alm løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 75 g feta

Græske ovnkartofler

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk rosmarin
  • salt og peber
  • 125 g feta

Græsk kålsalat

  • 500 g spidskål
  • 1 peberfrugt, grøn
  • 2 tomater
  • 0,5 agurk
  • 1 alm løg
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland alle ingredienserne til de græske bøffer sammen i en skål og stil på køl.

Ovnkartofler

  • Kartoflerne vaskes og evt. skrælles. Skær kartoflerne i både, og vend dem med olie, citronsaft og krydderier (fetaen gemmes til senere).
  • Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter – vend gerne i dem undervejs. Efter 30 minutter smuldres fetaen udover kartoflerne, og kartoflerne bages yderligere 15 minutter.

Kålsalat

  • Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.
  • Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne stå op trække i minimum 30 minutter,

Bøffer

  • Form farsen til 4 bøffer, og steg dem i lidt olie på panden til de er gennemstegt. Ca 5-6 minutter på hver side.
  • Server bøfferne med ovnkartofler og kålsalat.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Elisabeth

    Smager helt fantastisk

  2. Susanne Esmarch Clausen

    Smager skønt

  3. Det er tredje gang jeg bruger denne opskrift. Rigtig god. Også som gæstemad 🙂

4.22 from 14 votes (12 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Græsk bøf med ovnkartofler og græsk kålsalat


Print Recipe


Græsk bøf med ovnkartofler og græsk kålsalat

Region Græsk

Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 45 minutter

Antal personer


Ingredienser
Græske bøffer

Græske ovnkartofler

Græsk kålsalat

Region Græsk

Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 45 minutter

Antal personer


Ingredienser
Græske bøffer

Græske ovnkartofler

Græsk kålsalat


Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Bland alle ingredienserne til de græske bøffer sammen i en skål og stil på køl.

Ovnkartofler
  1. Kartoflerne vaskes og evt. skrælles. Skær kartoflerne i både, og vend dem med olie, citronsaft og krydderier (fetaen gemmes til senere).

  2. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter - vend gerne i dem undervejs. Efter 30 minutter smuldres fetaen udover kartoflerne, og kartoflerne bages yderligere 15 minutter.

Kålsalat
  1. Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.

  2. Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne stå op trække i minimum 30 minutter,

Bøffer
  1. Form farsen til 4 bøffer, og steg dem i lidt olie på panden til de er gennemstegt. Ca 5-6 minutter på hver side.

  2. Server bøfferne med ovnkartofler og kålsalat.


Recipe Notes

Pris pr person: 18-19 kr

4.22 from 14 votes (12 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*