Sund på budget billede til opskrift

Hvid bønnesuppe med tomat, squash og bacon

Hvid bønnesuppe er en sund og lækker sag, og har man klargjort bønnerne, så tager suppen ikke ret lang tid at smække sammen. Bruger du tørrede hvide bønner, er det vigtigt at de bliver sat i blød i 10-12 timer og kogt i 60 minutter inden du putter dem i suppen. Du kan med fordel lave en stor portion bønner, når du er igang, og putte i fryseren, så du har til næste gang du skal bruge bønner.

Sund på budget billede til opskrift

Hvid bønnesuppe med tomat, squash og bacon

5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Suppe, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 100 g hvide bønner, tørrede
  • 200 g bacon i tern
  • 1 spsk timian
  • 2 alm. løg
  • 1 peberfrugt
  • 1 squash
  • 1 ds hakkede tomater
  • 0,5 l vand
  • 1 bouillonterning
  • 3 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 1 spsk olie til stegning

Tilbehør

  • 1 pk fuldkornsbaguettes

Sådan gør du
 

  • Skyl og udblød bønnerne i 10-12 timer, hæld vandet fra. Skyl dem og kog dem i letsaltet vand i 60 minutter. Hæld vandet fra og stil bønnerne til side.
  • Steg bacon sprødt på en pande og drys det med peber og timian. Stil til side.
  • Vask og skær løg, peberfrugt og squash i tern. Svits grøntsagerne i lidt olie i en stor gryde.
  • Tilsæt vand, hakkede tomater, citronsaft samt bouillonterning, og lad det simre i 30 minutter.
  • Tilsæt bacon og bønner, og lad suppen simre yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Server med lune fuldkornsbaguettes.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

One Comment

  1. Pingback: Sund madplan uge 51 - Sund på budget

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Hvid bønnesuppe med tomat, squash og bacon


Print Recipe


Hvid bønnesuppe med tomat, squash og bacon

Region Suppe

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter

Antal personer


Ingredienser

Region Suppe

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter

Antal personer


Ingredienser


Instruktioner
  1. Skyl og udblød bønnerne i 10-12 timer, hæld vandet fra. Skyl dem og kog dem i letsaltet vand i 60 minutter. Hæld vandet fra og stil bønnerne til side.

  2. Steg bacon sprødt på en pande og drys det med peber og timian. Stil til side.

  3. Vask og skær løg, peberfrugt og squash i tern. Svits grøntsagerne i lidt olie i en stor gryde.

  4. Tilsæt vand, hakkede tomater, citronsaft samt bouillonterning, og lad det simre i 30 minutter.

  5. Tilsæt bacon og bønner, og lad suppen simre yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber.

  6. Server med lune fuldkornsbaguettes.


Recipe Notes

Pris pr person: 9-10 kr

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*