Hvid bønnesuppe er en sund og lækker sag, og har man klargjort bønnerne, så tager suppen ikke ret lang tid at smække sammen. Bruger du tørrede hvide bønner, er det vigtigt at de bliver sat i blød i 10-12 timer og kogt i 60 minutter inden du putter dem i suppen. Du kan med fordel lave en stor portion bønner, når du er igang, og putte i fryseren, så du har til næste gang du skal bruge bønner.
Hvid bønnesuppe med tomat, squash og bacon
Ingredienser
- 100 g hvide bønner, tørrede
- 200 g bacon i tern
- 1 spsk timian
- 2 alm. løg
- 1 peberfrugt
- 1 squash
- 1 ds hakkede tomater
- 0,5 l vand
- 1 bouillonterning
- 3 spsk citronsaft
- salt og peber
- 1 spsk olie til stegning
Tilbehør
- 1 pk fuldkornsbaguettes
Sådan gør du
- Skyl og udblød bønnerne i 10-12 timer, hæld vandet fra. Skyl dem og kog dem i letsaltet vand i 60 minutter. Hæld vandet fra og stil bønnerne til side.
- Steg bacon sprødt på en pande og drys det med peber og timian. Stil til side.
- Vask og skær løg, peberfrugt og squash i tern. Svits grøntsagerne i lidt olie i en stor gryde.
- Tilsæt vand, hakkede tomater, citronsaft samt bouillonterning, og lad det simre i 30 minutter.
- Tilsæt bacon og bønner, og lad suppen simre yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber.
- Server med lune fuldkornsbaguettes.
Pingback: Sund madplan uge 51 - Sund på budget