Dagens ret er super nem og passer sig stortset sig selv. Har du nogen grøntsagsrester, så vær ikke bange for at tilføje dem til retten. Jeg bruger faktisk sjældent opskriften, men laver den i stedet som en tøm køleskabet eller fryser ret 🙂
Kyllingeoverlår i ovnen med grøntsager
Ingredienser
- 800 g kyllingeoverlår, optøet
- 1 kg kartofler
- 300 g gulerødder
- 250 g cherrytomater el. tomater
- 1 squash
- 2 alm. løg
- 1 spsk olie
- 1 spsk paprika
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl kartofler, løg og gulerødder, og skær dem i grove stykker. Skær squashen i tykke halve skiver. Vask cherrytomaterne (bruger du almindelige tomater, så skær dem i kvarte).
- Fordel kartoflerne og grøntsagerne i en store bradepande evt. beklædt med bagepapir. Hæld olie og krydderier over, og vend det hele rundt.
- Læg kyllingelårene oven på grøntsagerne og drys lidt krydderier på dem.
- Steg det hele i ovnen i ca. 50-60 minutter til kyllingen er gennemstegt og grøntsager er møre.
Pingback: Sund madplan uge 5 - Sund på budget
Hej.
Det smagte alle, selv mine gæster. Jeg kom timian på grøntsagerne og kyllingekrydderi på de kyllingelår. Det var rigtig lækkert. Måske har du en krydderiblanding man kan lave til de kyllinger næste gang, så man ikke skal købe de blandinger fra butikken.
tak for opskriften!
Hej Erika.
Dejligt at opskriften faldt i god jord 🙂
Jeg tror ikke helt jeg ved hvilken krydderiblanding du henviser til, i opskriften bliver der nemlig brugt paprika 🙂
Håber ikke det er et dumt spørgsmål, men når du skriver ovn er det så alm eller varmluft? Og tak for gode madplaner!
Ved mindre andet er angivet, er det altid almindelig ovn 🙂
Velbekomme, det er dejligt at de kan bruges.