Rød linsesuppe med fraiche og rugbrødscroutoner

I dag skal vi have en super lækker rød linsesuppe. Jeg ved godt at nogen har det lidt stramt, når de høre ordet linsesuppe (sådan har jeg også haft det), men min erfaring er at det handler om at give den max gas med krydderierne og gerne det lidt stærke af slagsen. På den måde får man en super sund suppe, med knald på smagen 🙂

Print Recipe
Rød linsesuppe med fraiche og rugbrødscroutoner
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
Ingredienser
Rød linsesuppe
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 knoldselleri
  • 5 gulerødder
  • 1 dåse flåede tomater
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning kylling el. grøntsag
  • 200 g røde linser, tørrede
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk cayennepeber eller chili
  • rigeligt salt og peber
Tilbohør
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 spsk olie
  • salt og peber
  • fraiche 5%
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
Ingredienser
Rød linsesuppe
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 knoldselleri
  • 5 gulerødder
  • 1 dåse flåede tomater
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning kylling el. grøntsag
  • 200 g røde linser, tørrede
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk cayennepeber eller chili
  • rigeligt salt og peber
Tilbohør
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 spsk olie
  • salt og peber
  • fraiche 5%
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl og skær løg, knoldselleri og gulerødder i grove stykker. Pil hvidløg.
  3. Kom vand, grøntsager, flåede tomater og bouilloterning i en stor gryde og lad det simre til grøntsagerne er møre. Blend suppen jævn.
  4. Tilsæt røde linser, spidskommen og cayennepeber/chili, og lad det koge med i suppen i 20 minutter. Smag suppen til med krydderier samt salt og peber.
Rugbrødscroutoner
  1. Skær rugbrød i tern og fordel ternene på en bageplade med bagepapir.
  2. Dryp lidt olie på rugbrødet, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter til de er sprøde - rør evt i ternene undervejs.
  3. Servér suppen med de sprøde rugbrødscroutoner og en klat fraiche.
Recipe Notes

Pris pr person: 6-7 kr

Del denne opskrift
 

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 5 - Sund på budget

  2. Gitte Sørensen

    Blender du suppen? Den ser vildt lækker ud

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*