Mexicansk lasagne

Mexicansk lasagne

Dem af jer, der har fulgt med herinde et stykke tid, ved efterhånden at jeg er ret begejstret for det mexicanske køkken. Derfor skal vi selvfølgelig prøve kræfter med en mexicansk lasagne med masser af grønt og krydderier 😛 Lasagnen er en rigtig fin afveksling til den lækre traditionelle udgave.

Mexicansk lasagne

4 from 6 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Oksekød, Mexicansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutter
Tilberedningstid

30

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 2 spsk 2 olie

  • 2 2 alm. løg i tern

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 400 g 400 hakket oksekød max 10% fedt

  • 1 1 squash revet

  • 2 2 gulerødder revet

  • 1 1 peberfrugt i tern

  • 2 ds 2 hakkede tomater

  • 1 ds 1 tomatpure, 140 g

  • 2 dl 2 vand

  • 1 1 bouillonterning okse el. grøntsag

  • 1 ds 1 røde kidneybønner

  • 2 tsk 2 spidskommen

  • 2 tsk 2 oregano

  • 2 tsk 2 paprika

  • 1 tsk 1 chili stødt

  • evt. lidt cayennepeber hvis du har

  • salt og peber

  • 12 12 fuldkornslasagneplader

  • 125 g 125 revet cheddar

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask, skræl og snit grøntsagerne. (Jeg plejer at køre de vaskede og skrællede grøntsager igennem foodprocessoren – det sparer rigtig meget tid)
  • Opvarm olien i en stor gryde og svits først løg og hvidløg et par minutter og tilføj herefter kødet, der brunes af.
  • TIlsæt gulerødder, squash og peberfrugt og svits kort.
  • Hæld vandet fra kidneybønnerne og tilsæt dem til retten sammen med hakkede tomater, tomatpure, vand, bouillonterning og krydderier.
  • Lad retten simre i 10 minutter, og smag til med salt og peber.
  • Samle lasagnen i et stort ildfastfad ved skidtevis at lave lag af sauce og lasagneplader. Slut af med revet cheddar.
  • Bag lasagnen i ovnen i ca. 25-30 minutter, til pladerne er møre.
  • Kan evt. serveres med jalapenos og avocadostykker.

5 Comments

  1. Hej kan man køre grøntsagerne igennem en blender? Har ikke en foodprocessor nemlig

    • Britt // Sund på budget

      Det kommer nok meget an på hvilken blender du har, om den har krafter nok til at blende det ellers risikere du at den brænder sammen. Jeg tænker i hvert fald at du bliver nødt at hælde de hakkede tomater ved, for at det kan lykkes. Du kan jo også bare rive grøntsagerne på et rivejern 🙂

  2. Kan man undlade kidney bønnerne?

  3. Det smager bare godt. Og tillykke med den nye YouTube-kanal. Man kan sagtens bytte paprika ud med røget paprika.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*