Mexicansk lasagne

Mexicansk lasagne

Dem af jer, der har fulgt med herinde et stykke tid, ved efterhånden at jeg er ret begejstret for det mexicanske køkken. Derfor skal vi selvfølgelig prøve kræfter med en mexicansk lasagne med masser af grønt og krydderier 😛 Lasagnen er en rigtig fin afveksling til den lækre traditionelle udgave.

Mexicansk lasagne

Mexicansk lasagne

4.63 fra 8 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Mexicansk, Oksekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk olie
  • 2 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 squash
  • 2 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 ds tomatpure,
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 ds røde kidneybønner
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk chili
  • evt. lidt cayennepeber hvis du har
  • salt og peber
  • 12 fuldkornslasagneplader
  • 125 g revet cheddar

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask, skræl og snit grøntsagerne.
  • Opvarm olien i en stor gryde og svits først løg og hvidløg et par minutter og tilføj herefter kødet, der brunes af.
  • TIlsæt gulerødder, squash og peberfrugt og svits kort.
  • Hæld vandet fra kidneybønnerne og tilsæt dem til retten sammen med hakkede tomater, tomatpure, vand, bouillonterning og krydderier.
  • Lad retten simre i 10 minutter, og smag til med salt og peber.
  • Samle lasagnen i et stort ildfastfad ved skidtevis at lave lag af sauce og lasagneplader. Slut af med revet cheddar.
  • Bag lasagnen i ovnen i ca. 25-30 minutter, til pladerne er møre.
  • Kan evt. serveres med jalapenos og avocadostykker.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

7 Comments

  1. Hej kan man køre grøntsagerne igennem en blender? Har ikke en foodprocessor nemlig

    • Britt // Sund på budget

      Det kommer nok meget an på hvilken blender du har, om den har krafter nok til at blende det ellers risikere du at den brænder sammen. Jeg tænker i hvert fald at du bliver nødt at hælde de hakkede tomater ved, for at det kan lykkes. Du kan jo også bare rive grøntsagerne på et rivejern 🙂

  2. Kan man undlade kidney bønnerne?

  3. Det smager bare godt. Og tillykke med den nye YouTube-kanal. Man kan sagtens bytte paprika ud med røget paprika.

  4. Hej
    En dåse tomatpuré, er ser 70g eller 140g? Rema har nemlig kun 140g men mange bruger kun 70g i deres opskrifter?

  5. Lækkert ❤️

4.63 from 8 votes (7 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Mexicansk lasagne


Print Recipe


Mexicansk lasagne

Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter

Antal personer
personer


Ingredienser

Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter

Antal personer
personer


Ingredienser


Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Vask, skræl og snit grøntsagerne.

  3. Opvarm olien i en stor gryde og svits først løg og hvidløg et par minutter og tilføj herefter kødet, der brunes af.

  4. TIlsæt gulerødder, squash og peberfrugt og svits kort.

  5. Hæld vandet fra kidneybønnerne og tilsæt dem til retten sammen med hakkede tomater, tomatpure, vand, bouillonterning og krydderier.

  6. Lad retten simre i 10 minutter, og smag til med salt og peber.

  7. Samle lasagnen i et stort ildfastfad ved skidtevis at lave lag af sauce og lasagneplader. Slut af med revet cheddar.

  8. Bag lasagnen i ovnen i ca. 25-30 minutter, til pladerne er møre.

  9. Kan evt. serveres med jalapenos og avocadostykker.


Recipe Notes

Pris pr. person: 15-17 kr

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*