Mulligatawny suppe er en super lækker og sund suppe, der dufter og smager af en masse lækre spicy krydderier og samtidig giver en god varme i kroppen 😛
Mulligatawny suppe
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 2 tsk karry
- 250-350 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
- 2 alm. løg
- 2 gulerødder
- 2 porrer
- 1 peberfrugt
- 2 fed hvidløg
- 1 dl røde linser kan undlades
- 1 ds hakkede tomater
- 8 dl vand
- 2 bouillonterninger
- 1 tsk karrypasta, grøn eller rød
- 2 tsk timian
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- stødt chili efter smag
- salt og peber
Tilbehør
- 1 pk fuldkornsbaguettes
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mindre tern, og vask, skræl og snit alle grøntsagerne.
- Opvarm olien i en stor gryde og svits kyllingen et par minutter sammen med karry.
- Tilsæt løgtern, gulerødder, peberfrugt, porrerskiver og hvidløg, og svits et par minutter.
- Tilsæt røde linser, tomater, vand, bouillon samt krydderier, og bring suppen i kog.
- Lad suppen simre minimum 20 minutter og gerne længere.
- Tilsæt madlavningsfløde, og smag suppen til med salt og peber og evt. mere grøn karrypasta el. almindelig karry.
- Server suppen med et par skiver lunt fuldkornsbrød.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Pingback: Sund madplan uge 8 - Sund på budget
Min mand og jeg har fået en ny yndlings suppe, den smager bare godt. Jeg lavede den uden peberfrugt og røde linser, men alligevel blev den super god.
Dejligt at høre 🙂
Hej Britt
Lavede den skønne suppe igår på jobbet til frokost og den er super god 🙂
Syntes den var tynd i væden! på dit billede ser det ud til , at din er mere cremet ?
Mvh Jonna
Hej Jonna
Hvis man synes den er for tynd, kan man altid jævne den lidt – det giver den måske et mere cremet look? 🙂
Lækker opskrift!
Har lavet den et par gange, men valgte at stavblende den (uden kyllingen)… Så kan ungerne ikke se grønsagerne 🙂