Frikadeller m. stuvet spidskål

Print Recipe
Frikadeller
Region Svinekød
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
Region Svinekød
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Ventetid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Rør kødet med revet løg, æg, havregryn, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad evt. farsen hvile i køleskabet i ca. 15-20 min.
  2. Varm olie på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i kold vand, så er det nemmere at forme frikadellerne. Gennemsteg frikadellerne ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.

Print Recipe
Stuvet spidskål
Region Dansk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Tilbehør
Region Dansk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Tilbehør
Instruktioner
  1. Hak kål fint og kog den i let saltet vand til den er mør. Hæld vandet fra kålen - gem en kop vand til sauce.
  2. Lav en klassisk opbagning ved at smelte fedtstof i en gryde. Tilsæt derefter melet og bag det lidt sammen i gryden.
  3. Kom en kop af kogevandet fra kålen i gryden med mel og smør og pisk, til der ikke er flere klumper.
  4. Kom mælken i saucen af 2-3 omgange. Kog saucen igennem ved lav varme i ca. 10 min.
  5. Smag saucen til med salt, peber og muskat, og om kålen i og varm den igennem.
  6. Serveres sammen med kogte kartofler og gulerødder, samt frikadeller

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*