Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 60 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 1 kg kartofler
- 500 g gulerødder
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- 1 løg
- 3 dl vand
- 1-2 laurbærblade
- olie
- kulør
- salt og peber
- 1 gl agurkesalat u. sukker
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 220 grader. Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
Sauce
- Skær vingespidserne og overskydende fedt ved halsen af . Læg kyllingestykkerne i en lille gryde sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
- Si kylling, løg og laurbær fra kyllingesaucen. Lad den koge lidt ind, tilsæt madlavningsfløde og saucekulør. Smag til med salt og peber. Jævn evt. efter behov.
Kylling
- Smør kyllingen godt ind i olie både ind- og udvendig, og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
- Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 60 min.
Tilbehør
- Skræl og kog kartofler og gulerødder møre i let saltet vand ca. 15-20 minutter.
- Server kyllingen med sauce, kartofler, gulerødder og agurkesalat.
Recipe Notes
Pris pr person: 15-16 kr