Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 20 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Køfte
- 400 g hakket oksekød 3-7%
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 ds tomatpure 70 g
- 2 spsk rasp
- en håndfuld persille
- 0,5 tsk spidskommen
- 0,5 tsk rosmarin
- 0,5 tsk chiliflager
- 1 spsk citronsaft
- evt. 0,5 æg for at gøre farsen mere sammenhængende el. lille skvæt mælk
- 1 tsk salt
- peber
Tyrkisk salat
- 4 tomater
- 1 grøn peberfrugt
- 1 løg
- 1 agurk
- 0,5 bundt persille
- 3 spsk citronsaft
- 2 spsk olie
- salt og peber
Tilbehør
Ingredienser
Køfte
Tyrkisk salat
Tilbehør
|
|
Instruktioner
Køfte
- Riv løg, pres hvidløg og hak persillen fint.
- Bland alle ingredienser sammen i en skål til en jævn fars.
- Lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30. minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Dæk en bageplade med bagepapir.
- Form farsen til små aflange frikadelle (pøller) og læg dem på bagepladen.
- Bag “frikadellerne” i ovnen i 20 minutter. Har du mulighed for at smide dem på grillen, gør det dem kun endnu mere lækre.
Tyrkisk salat
- Skær tomat, agurk og peberfrugt i små tern. Løget skæres i halve skiver og lægges i en skål for sig. Dæk løgene med vand og ½ tsk salt, og lad det trække imens du blander dressing.
- Bland saften fra 1 citron sammen olie og lidt salt og peber. Hak persille fint, og vend herefter dressing og persille sammen med grøntsagerne.
- Hæld vandet fra løgene og bland løgene i resten af salaten.
- Server køftene med salaten og lune pitabrød.
Recipe Notes