Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 400 g hakket svin og kalv 4-7 % el. hakket svin
- 1 dl rasp
- evt 1 æg til panering ellers bare lidt mælk
- 500 g gulerødder
- 300 g frosne ærter
- 3 dl minimælk
- 0,5 tsk stødt muskatnød
- jævning vand og mel
- olie
- salt og peber
Ingredienser
|
|
Instruktioner
Kartofler
- Skræl kartoflerne og kog dem i let saltet vand.
Krebinetter/karbonader
- Form kødet til 4 karbonader/krebinetter - lav dem gerne lidt flade.
- Bland rasp og 1 tsk. salt og lidt peber sammen og vend karbonaderne/krebinetterne først i mælk eller pisket æg og herefter i raspen.
- Varm olien på en pande og brun først karbonaderne i ca. 1 minut på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 8-10 minutter – vend af og til, så de ikke bliver for mørke.
Stuvede grøntsager
- Skræl gulerødder og skær dem ud i små tern.
- Bring gulerødder og mælk i kog i en tykbundet gryde til de er næsten møre (ca. 5 minutter).
- Tilsæt ærter og muskatnød.
- Bring sovsen i kog og tilsæt jævning. Kog sovsen i ca. 2 minutter.
- Smag til med salt og lidt peber.
- Server krebinetterne/karbonaderne med de stuvede grønsager og de kogte kartofler.
Recipe Notes
Pris pr. person: 10-12 kr