Halløj! Så er der lavet en ny ugeplan (frokost og aftensmad i 7 dage) for singler.
Jeg har lavet ugeplanen efter hvordan jeg selv spiser og planlægger når jeg bor alene, hvilket bl.a. betyder at der ikke nødvendigvis er en ny ret på menuen hver dag, men i stedet spises det samme 2 dage i streg, så der skal bruges mindre tid i køkkenet. Planen lever dog ligesom familie madplanerne op til ernæringsanbefalingerne og indeholder stadig kødfri retter og lidt fisk.
Jeg har også lavet forslag til meget budgetvenlig morgenmad, som I kan se længere nede.
Prisen for ugens frokost og aftensmad til 1 person løber således op i 335 kr – madplanen gælder fra mandag den 12. februar, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 11. februar og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også. Vælger du en af mine morgenmadsforslag kan du slippe med lige knap 400 kr for hovedmåltider til en hel uge.
Jeg er med på, at der er stor forskel på hvor meget hver enkelt spiser på en dag, så er du den meget sultne type, så må du tilpasse planen efter dit behov.
Forslag til morgenmad:
Disse er ikke inkluderet i indkøbslisten eller prisen længere nede. Du kan vælge den morgenmad du foretrækker og selv tilføje det til din indkøbsliste.
- Havregryn med mælk og frugt
(1 kg havregryn, 2 liter minimælk, 7 stykker blandet frugt = 53 kr (7,5 kr pr dag)) - 1 fuldkornsbolle med ost og peberfrugt
(1 pose fuldkorns krydderboller, 1 løs bolle, 1 pk cheasy ost i skiver, 1 pebermix = 64 kr( 9,1 kr pr dag)) - Rugbrød med æg og tomat
( 500 g rugbrød, 8 æg, 500 g tomater = 47 kr (6,7 kr pr dag)) - Knækbrød med kyllingepålæg og agurk
(1 pk wasa knækbrød, 1 pk kyllingepåløg + 1 agurk = 44 kr (6,3 kr pr dag))
Du finder flere forslag til sund og billig morgenmad lige her.
Ugeplan til singler
Mandag:
- Frokost: Hjemmelavet æggesalat med gnavegrønt
(lav hele portionen og gem til frokost tirsdag og onsdag) - Aftensmad: Cremet pasta med rejer og grønt
(lav halv portion (2 personer) og spis resten tirsdag aften – brug gerne hele squashen og madlavningsfløden)
Tirsdag:
- Frokost: Rester fra mandag – Hjemmelavet æggesalat med gnavegrønt
- Aftensmad: Rester fra mandag – Cremet pasta med rejer og grønt
Onsdag:
- Frokost: Rester fra mandag – Hjemmelavet æggesalat med gnavegrønt
- Aftensmad: Pitabrød med krydrede bønnedeller og græsk kålsalat
(lav hele portionen og spis resten til frokost torsdag og fredag )
Torsdag:
- Frokost: Rester fra onsdag – Pitabrød med krydrede bønnedeller og græsk kålsalat
- Aftensmad: Citronkylling med kartofler, stegt spidskål og persilledip
(lav halv portion (2 personer) og spis resten fredag aften)
Fredag:
- Frokost: Rester fra onsdag – Pitabrød med krydrede bønnedeller og græsk kålsalat
- Aftensmad: Rester fra torsdag – Citronkylling med kartofler, stegt spidskål og persilledip
Lørdag:
- Frokost: Hjemmelavet kyllingesalat med kalkunbacon
(lav til 2 personer og spis resten søndag) - Aftensmad: Pita pizza m. gnavegrønt
(lav til 2 personer og spis resten søndag – brug gerne hvad du har af rester af grønt)
Søndag:
- Frokost: Rester fra lørdag – Hjemmelavet kyllingesalat med kalkunbacon
- Aftensmad: Rester fra lørdag – Pita pizza m. gnavegrønt
Så bliv medlem og få adgang med det samme.