Sund fish’n’chips

Sund fish’n’chips

I dag skal vi have en sundere udgave af fish’n’chips. Jeg elsker en frisk stegt rødspættefilet, så når de endelig er på tilbud, skal det udnyttes. Retten er super børnevenlig, og en rigtig fin måde at få fisk på, hvis man ikke ellers er så meget til den slags 🙂

Sund fish’n’chips

Sund fish’n’chips

5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ret Fisk
Antal 4 Portioner

Ingredienser
  

  • 400 g friske rødspættefileter
  • 1 æg
  • 100 g fuldkornsmel
  • 50 g rasp
  • salt og peber
  • 500 g knoldselleri, pastinak eller persillerod
  • 750 g kartofler
  • 2 spsk olie
  • krydderier til fritterne – jeg brugte salt og timian
  • lidt smør eller olie til stegning
  • citronsaft og remoulade

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Skræl rodfrugter og kartofler, og skær det ud i passende stave. Vend stavende med olie og krydderier.
  • Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 30 minutter – vend fritterne undervejs. Herefter skruer du ovnen op på 220 grader og bager fritterne 20-30 minutter til de lækre og (halv)sprøde, vend fritterne jævnligt.
  • Fiskefiletterne paneres først i æg og derefter i en blanding af grahamsmel, rasp og salt og peber
  • Steg fiskene 2 minutter på hver side ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Server fisk og fritter med citronsaft og lidt dyppelse.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.

One Comment

  1. Pingback: Sund madplan uge 2 - Sund på budget

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Sund Fish’n’chips


Print Recipe


Sund Fish'n'chips


Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft

  2. Skræl knoldselleri og kartofler, og skær det ud i passende stave. Vend stavende med olie og krydderier.

  3. Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 30 minutter – vend fritterne undervejs. Herefter skruer du ovnen op på 220 grader og bager fritterne 20-30 minutter til de lækre og (halv)sprøde, vend fritterne jævnligt.

  4. Fiskefiletterne paneres først i æg og derefter i en blanding af grahamsmel, rasp og salt og peber

  5. Steg fiskene 2 minutter på hver side ved jævn varme

  6. Servér fisk og fritter med citronsaft og lidt dyppelse.


Recipe Notes

Pris pr person: ca. 17 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*