I dag skal vi have en sundere udgave af fish’n’chips. Jeg elsker en frisk stegt rødspættefilet, så når de endelig er på tilbud, skal det udnyttes. Retten er super børnevenlig, og en rigtig fin måde at få fisk på, hvis man ikke ellers er så meget til den slags 🙂
Sund fish’n’chips
Ingredienser
- 400 g friske rødspættefileter
- 1 æg
- 100 g fuldkornsmel
- 50 g rasp
- salt og peber
- 500 g knoldselleri, pastinak eller persillerod
- 750 g kartofler
- 2 spsk olie
- krydderier til fritterne – jeg brugte salt og timian
- lidt smør eller olie til stegning
- citronsaft og remoulade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Skræl rodfrugter og kartofler, og skær det ud i passende stave. Vend stavende med olie og krydderier.
- Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 30 minutter – vend fritterne undervejs. Herefter skruer du ovnen op på 220 grader og bager fritterne 20-30 minutter til de lækre og (halv)sprøde, vend fritterne jævnligt.
- Fiskefiletterne paneres først i æg og derefter i en blanding af grahamsmel, rasp og salt og peber
- Steg fiskene 2 minutter på hver side ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
- Server fisk og fritter med citronsaft og lidt dyppelse.
Pingback: Sund madplan uge 2 - Sund på budget