Thaisuppe med rejer

Thaisuppe varme i en kold tid og er en lækker og billig ret for både børn og voksne. Jeg bruger chili i min suppe, men det kan man jo tilsætte som det nu passer familien 🙂 Har man ikke rejer, kan man også bruge lidt kogt kylling eller kogte hvide bønner, som fyld i stedet.

Print Recipe
Thaisuppe med rejer
Region Asiatisk, Fisk
Antal personer
Ingredienser
  • 2 løg
  • 1 peberfrugt rød eller gul
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 spsk karry eller rød karrypasta
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning høns eller grøntsag
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk sukker
  • chilipulver efter smag
  • 1 dl ris el. 3 dl kogte ris (f.eks. en rest)
  • salt og peber
  • 200 g rejer optøet
Tilbehør
  • 1 pk fuldkornsbaguettes
Region Asiatisk, Fisk
Antal personer
Ingredienser
  • 2 løg
  • 1 peberfrugt rød eller gul
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 spsk karry eller rød karrypasta
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning høns eller grøntsag
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk sukker
  • chilipulver efter smag
  • 1 dl ris el. 3 dl kogte ris (f.eks. en rest)
  • salt og peber
  • 200 g rejer optøet
Tilbehør
  • 1 pk fuldkornsbaguettes
Instruktioner
  1. Skær løg, rød peber og hvidløg i små stykker.
  2. Opvarm olien i en stor gryde. Tilsæt først karry og lad den svitse kort af. Tilsæt løg og svits til de er klare. TIl hvidløg og peberfrugt og lad det svitse kort med.
  3. Tilsæt vand, kokosmælk, bouillonterning samt 1 dl ris. Lad suppen koge til risen er møre. Tilsæt sukker, paprika og chilipulver. Smag suppen til med salt og peber.
  4. Tilsæt de optøede rejer og varm suppen kort igennem. Server med lune baguettes.
Recipe Notes

Pris pr person: 14-15 kr

Del denne opskrift
 

2 thoughts on “Thaisuppe med rejer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *