thaisuppe med rejer

Thaisuppe med rejer

Thaisuppe varmer i en kold tid og er en lækker og billig ret for både børn og voksne. Jeg bruger chili i min suppe, men det kan man jo tilsætte som det nu passer familien 🙂 Har man ikke rejer, kan man også bruge lidt kogt kylling eller kogte hvide bønner, som fyld i stedet.

thaisuppe med rejer

Thaisuppe med rejer

4.47 fra 15 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Fisk, Suppe
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 alm. løg
  • 2 peberfrugt,
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 spsk karry eller rød karrypasta
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk sukker
  • chilipulver efter smag
  • 1 dl ris
  • salt og peber
  • 200 g rejer, optøet

Tilbehør

  • 1 portion el fuldkornsbaguettes

Sådan gør du
 

  • Start med at få madbrødene i ovnen.

Suppe

  • Skær løg, rød peber og hvidløg i små stykker.
  • Opvarm olien i en stor gryde. Tilsæt først karry og lad den svitse kort af. Tilsæt løg og svits til de er klare. TIl hvidløg og peberfrugt og lad det svitse kort med.
  • Tilsæt vand, kokosmælk, bouillonterning samt 1 dl ris. Lad suppen koge til risen er møre. Tilsæt sukker, paprika og chilipulver. Smag suppen til med salt og peber.
  • Tilsæt de optøede rejer og varm suppen kort igennem. Server med lune madbrød.

Noter

u003cliu003eØnskes mere grønt kan man tilføje porrer, forårsløg, gulerodstykker eller bambusskud.u003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

5 Comments

  1. Hej Er det persille, man kan se på billedet af suppen?
    Mvh Anja

  2. Virkelig god

  3. Virkelig god opskrift 🙂 .
    Men også rigtig god med kylling, edamebønner, ærter og lidt fløde 😉

  4. Josephine Johansen

    Sindsygt lækker opskrift, og nem og hurtig at lave, og kan varieres med de grøntsager man nu lige har.. Det er også godt med majs i. et skævt lime og peanuts på og masser af persilledrys er også virkeligt lækkert.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*