tærte med laks og spinat

Grov tærte med laks og spinat

Jeg elsker en god tærte med laks – det er super nemt og en god måde at få fed fisk på 🙂 På billedet har jeg brugt en rest philadelphia light på toppen som jeg skulle have brugt, men den kan sagtens laves uden.

Grov tærte med laks og spinat

3 from 5 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Fisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Tærtedej
  • 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel

  • 100 g havregryn

  • 4 spsk hvedemel

  • 2 spsk rapsolie

  • 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel

  • 0,5 tsk salt

  • 1 dl vand

  • Fyld
  • 200 g røget laks el. lakserester

  • 350 g spinat, hakket optøet

  • 5 æg

  • 1,5 dl fraiche 5%

  • 0,5 tsk muskatnød stødt

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 4 gulerødder i stave

  • 0,5 agurk i stave

Sådan gør du

  • Tærtedej
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  • Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter.
  • Fyld
  • Optø den hakkede spinat og klem den værste overskydende væske fra.
  • Skær laksen i mindre stykker.
  • Pisk æg, spinat og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten. Fordel laksestykkerne udover hele tærten.
  • Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
  • Serveres med gulerods- og agurkestave eller evt. med en god salat.
  • Tip! Har du en rest smørost kan du give tærten et par klatter til sidst inden den kommer i ovnen.

One Comment

  1. Pingback: Sund madplan uge 52 inkl. julemiddag - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*