tærte med laks og spinat

Grov tærte med laks og spinat

Jeg elsker en god tærte med laks – det er super nemt og en god måde at få fed fisk på 🙂 På billedet har jeg brugt en rest philadelphia light på toppen som jeg skulle have brugt, men den kan sagtens laves uden.

tærte med laks og spinat

Grov tærte med laks og spinat

3.82 fra 11 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Fisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tærtedej

  • 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 100 g havregryn
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 spsk rapsolie
  • 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vand

Fyld

  • 200 g røget laks el. lakserester
  • 350 g spinat, hakket optøet
  • 5 æg
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • 0,5 tsk muskatnød
  • salt og peber

Tilbehør

  • 4 gulerødder
  • 0,5 agurk

Sådan gør du
 

Tærtedej

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  • Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter.

Fyld

  • Optø den hakkede spinat og klem den værste overskydende væske fra.
  • Skær laksen i mindre stykker.
  • Pisk æg, spinat og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten. Fordel laksestykkerne udover hele tærten.
  • Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
  • Serveres med gulerods- og agurkestave eller evt. med en god salat.
  • Tip! Har du en rest smørost kan du give tærten et par klatter til sidst inden den kommer i ovnen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 52 inkl. julemiddag - Sund på budget

  2. Hanne Frederiksen

    Super lækker. Jeg bruger denne dejopskrift til alle mulige andre tærter. Bruger dog olivenolie og lidt løgpulver i dejen.
    Overvejer at afprøve at bage kiks af dejopskriften.

3.82 from 11 votes (10 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Grov tærte med laks og spinat


Print Recipe


Grov tærte med laks og spinat

Region Fisk

Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer


Ingredienser
Tilbehør

Region Fisk

Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer


Ingredienser
Tilbehør


Instruktioner
Tærtedej:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.

  3. Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.

  4. Forbag tærtebunden i 15 minutter.

Fyld:
  1. Optø den hakkede spinat og klem den værste overskydende væske fra.

  2. Skær laksen i mindre stykker.

  3. Pisk æg, spinat og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten. Fordel laksestykkerne udover hele tærten.

  4. Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.

  5. Serveres med gulerods- og agurkestave eller evt. med en god salat.

  6. Tip! Har du en rest smørost kan du give tærten et par klatter til sidst inden den kommer i ovnen.


Recipe Notes

Pris pr person: 13-14 kr

3.82 from 11 votes (10 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*