Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala er en lækker indisk kyllingeret med masser af krydderier og smæk på smagen 🙂 Hvis man har god tid kan man lade kyllingen trække i marinaden natten over – det bliver den kun bedre af.

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

4.47 fra 15 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Indisk, Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marinade

  • 350-400 g kyllingebryst, lårfilet el. inderfilet skåret i strimler
  • 3 dl fraiche 5%
  • 2 spsk citronsaft el. limesaft
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 tsk stødt chili
  • 1 tsk ingefær, stødt eller frisk hvis du har
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • peber

Tikka masala

  • 1 spsk olie
  • 1 alm løg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 400 ml kokosmælk, light
  • 1 bouillonterning
  • salt og peber

Tilbehør

  • 300 g grov bulgur el. ris
  • 350 g blomkålsris frost

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingen i grove strimler. Bland ingredienserne til marinaden og kom kyllingestykkerne i marinaden. Lad det trække 1-2 timer (eller natten over, hvis du har tid) i køleskabet.
  • Opvarm olien i en stor gryde. Svits løgene til de er klare, skru ned på middelvarme. Tilsæt kyllingen inkl. marinade og rør rundt. (varm ikke for meget på kyllingen før kokosmælken er tilsat, da retten ellers kan skille).
  • Tilsæt tomater og kokosmælk samt bouillonterning. Lad retten simre til kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt og peber.
  • Servér med ris eller kogt grov bulgur og blomkålsris. Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris/bulgur, eller koges med sammen med risen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

10 Comments

  1. Man kunne ikke få Garam Masala i vores Rema1000, så erstattede det med karry. SÅ lækker ret! Tak for en fantastisk madplan!

    • Nej man kan desværre ikke få garam masala i rema 1000 – der skal man enten i Tiger eller et lidt større supermarked 🙂 Dejligt at du fandt en erstatning der fungerede 🙂

  2. Hvor køber du grov bulgur henne nu, da de ikke har det i Rema mere??

  3. Jeg syntes det smager fantastisk!
    Dog syntes jeg sovsen var meget tynd! Så jeg måtte altså jævne den lidt, ved ikke om jeg har gjordt noget forkert eller om den skal være tynd?

  4. Jannie Aggerholm

    Man kan selv lave garam masala, det gjorde jeg første gang jeg skulle lave det. Netop fordi jeg ikke kunne finde det i butikken. Google det, det nemt.

  5. Nu en af yndlingsretterne herhjemme. Som en anden skriver, så er det let selv at blande garam masala krydderi (jeg køber krydderier i Flying Tiger, hvor der er store poser, med meget smag og til små penge).

  6. Christina Vistrup

    Kan man eventuelt lave marinade med kylling og putte i fx en ziplock pose og putte i fryseren, som så kan tages op til hurtig mad en dag?!

  7. Er igang med at lave retten, jeg køber alle mine krydderier i Bilka i Santa Maria mærket, synes ikke der er det største udvalg af det mærke i Rema, jeg har brugt opskrifterne herfra i et år og jeg er helt vild med dem😁💖 super side og super opskrifter. Jeg har anbefalet dette til mange af mine veninder og venner.

4.47 from 15 votes (14 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Chicken tikka masala


Print Recipe


Chicken tikka masala

Region Indisk, Kylling

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 60 minutter

Antal personer


Ingredienser
Marinade

Tikka masala

Tilbehør

Region Indisk, Kylling

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 60 minutter

Antal personer


Ingredienser
Marinade

Tikka masala

Tilbehør


Instruktioner
  1. Skær kyllingen i grove strimler. Bland ingredienserne til marinaden og kom kyllingestykkerne i marinaden. Lad det trække 1-2 timer (eller natten over, hvis du har tid) i køleskabet.

  2. Opvarm olien i en stor gryde. Svits løgene til de er klare. Tilsæt kyllingen inkl. marinade og svits kort.

  3. Tilsæt tomater og kokosmælksamt bouillonterning. Lad retten simre til kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt og peber.

  4. Servér med kogt grov bulgur og blomkålsris. Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris/bulgur, eller koges med sammen med risen.


Recipe Notes

Pris pr person: 14-16 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*