Chicken tikka masala er en lækker indisk kyllingeret med masser af krydderier og smæk på smagen 🙂 Hvis man har god tid kan man lade kyllingen trække i marinaden natten over – det bliver den kun bedre af.
Chicken tikka masala
Ingredienser
Marinade
- 350-400 g kyllingebryst, lårfilet el. inderfilet skåret i strimler
- 3 dl fraiche 5%
- 2 spsk citronsaft el. limesaft
- 3 fed hvidløg
- 0,5 tsk stødt chili
- 1 tsk ingefær, stødt eller frisk hvis du har
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- peber
Tikka masala
- 1 spsk olie
- 1 alm løg
- 1 ds hakkede tomater
- 400 ml kokosmælk, light
- 1 bouillonterning
- salt og peber
Tilbehør
- 300 g grov bulgur el. ris
- 350 g blomkålsris frost
Sådan gør du
- Skær kyllingen i grove strimler. Bland ingredienserne til marinaden og kom kyllingestykkerne i marinaden. Lad det trække 1-2 timer (eller natten over, hvis du har tid) i køleskabet.
- Opvarm olien i en stor gryde. Svits løgene til de er klare, skru ned på middelvarme. Tilsæt kyllingen inkl. marinade og rør rundt. (varm ikke for meget på kyllingen før kokosmælken er tilsat, da retten ellers kan skille).
- Tilsæt tomater og kokosmælk samt bouillonterning. Lad retten simre til kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt og peber.
- Servér med ris eller kogt grov bulgur og blomkålsris. Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris/bulgur, eller koges med sammen med risen.
Man kunne ikke få Garam Masala i vores Rema1000, så erstattede det med karry. SÅ lækker ret! Tak for en fantastisk madplan!
Nej man kan desværre ikke få garam masala i rema 1000 – der skal man enten i Tiger eller et lidt større supermarked 🙂 Dejligt at du fandt en erstatning der fungerede 🙂
Hvor køber du grov bulgur henne nu, da de ikke har det i Rema mere??
Jeg har ikke fundet det andre steder endnu, så køber rema’s fuldkornsris i stedet – selvom jeg ikke synes at de er ret gode 😉
Christie: Jeg har lige købt grov bulgur i Netto 🙂
Jeg syntes det smager fantastisk!
Dog syntes jeg sovsen var meget tynd! Så jeg måtte altså jævne den lidt, ved ikke om jeg har gjordt noget forkert eller om den skal være tynd?
Man kan selv lave garam masala, det gjorde jeg første gang jeg skulle lave det. Netop fordi jeg ikke kunne finde det i butikken. Google det, det nemt.
Nu en af yndlingsretterne herhjemme. Som en anden skriver, så er det let selv at blande garam masala krydderi (jeg køber krydderier i Flying Tiger, hvor der er store poser, med meget smag og til små penge).
Kan man eventuelt lave marinade med kylling og putte i fx en ziplock pose og putte i fryseren, som så kan tages op til hurtig mad en dag?!
Er igang med at lave retten, jeg køber alle mine krydderier i Bilka i Santa Maria mærket, synes ikke der er det største udvalg af det mærke i Rema, jeg har brugt opskrifterne herfra i et år og jeg er helt vild med dem😁💖 super side og super opskrifter. Jeg har anbefalet dette til mange af mine veninder og venner.