Forloren hare med bagte rodfrugter

Print Recipe
Forloren hare med bagte rodfrugter
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
Ingredienser
Bagte rodfrugter
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
Ingredienser
Bagte rodfrugter
Instruktioner
Forloren hare
  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Skræl og riv gulerødder og løg. Rør det sammen med de øvrige ingredienser - hold 1,5 dl mælk tilbage. Form farsen til et "brød" i et smurt ildfast fad.
  3. Læg baconskiverne over haren. Hæld 1,5 dl mælk ved stegen.
  4. Bag haren i ovnen i ca. 1 time. (Vent med at sætte haren ind til du har gjort rodfrugterne klar.)
Rodfrugter
  1. Skræl kartofler, rodfrugter og gulerødder. Skær kartofler og grønsagerne i stave. Hvis du har rødbeder, så læg dem i et fad for sig og bag dem ved siden af det andet.
  2. Vend kartoflerne og grønsagerne med olie, salt og peber. Fordel det på bagepapir i en bradepande.
  3. Bag kartofler og grøntsager ved 200 grader i ca. 1 time.
Sauce
  1. Si skyen fra stegen over i en gryde. Tilsæt vand og bouillon.
  2. Ryst melet med vand og rør det i. Kog sovsen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag gerne sovsen til med lidt balsamico og/eller ribsgele hvis du har.
  3. Giv evt. sovsen lidt kulør.
Recipe Notes

Pris pr. person: 14-15 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

forloren hare

Forloren hare med bagte rodfrugter


Forloren hare er traditionel dansk mad når det er bedst. Her får du forloren hare i en lettere udgave, der stadig smager som mormor lavede den 😉

(mere…)

6 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 4 - Sund på budget

  2. Jesper Nielsen

    Den smager ganske fin, men jeg ville nu erstatte mælken i fadet med stegen, med 1.5 dl bouillon, da mælken brændte sig ganske hårdt fast, og sky fra stegen var der ikke noget af.

  3. Virkelig god steg, men prøvede at lave sovsen med balsamico, hvilket kræver lidt tilvænning

  4. Marlene Louise Rasmussen

    Hvor meget mælk og vand skal der ved stegen, i instruktioner står 1,5dl men i ingredienser 2dl mælk og 3,5dl vand. På forhånd tak for hjælpen

  5. Fantsstisk steg og sovs! Smagte så dejligt! Og et kæmpe hit ved vores 1 årige

  6. Det smager virkelig dejligt! Jeg har ellers i mange år brugt den samme opskrift på forlorren harre, en som aldrig slog fejl.. men denne her opskrift er både bedre og nemmere at lave! Tak for god mad!

4.54 from 13 votes (10 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*