Grov tærte med laks og spinat

Print Recipe
Grov tærte med laks og spinat
Region Fisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Tærtedej:
  • 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 100 g havregryn
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 spsk rapsolie
  • 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vand
Fyld:
  • 200 g røget laks el. lakserester
  • 350 g spinat, hakket optøet
  • 5 æg
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • 0,5 tsk muskatnød stødt
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 gulerødder i stave
  • 0,5 agurk i stave
Region Fisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Tærtedej:
  • 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 100 g havregryn
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 spsk rapsolie
  • 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vand
Fyld:
  • 200 g røget laks el. lakserester
  • 350 g spinat, hakket optøet
  • 5 æg
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • 0,5 tsk muskatnød stødt
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 gulerødder i stave
  • 0,5 agurk i stave
Instruktioner
Tærtedej:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  3. Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  4. Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld:
  1. Optø den hakkede spinat og klem den værste overskydende væske fra.
  2. Skær laksen i mindre stykker.
  3. Pisk æg, spinat og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten. Fordel laksestykkerne udover hele tærten.
  4. Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
  5. Serveres med gulerods- og agurkestave eller evt. med en god salat.
  6. Tip! Har du en rest smørost kan du give tærten et par klatter til sidst inden den kommer i ovnen.
Recipe Notes

Pris pr person: 13-14 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*