Denne uges vegetariske ret er en lækker indisk Rajma, dvs. en krydret sammenkogt ret med kidneybønner og krydderier der giver varmen 🙂 Retten er super nem og hurtig at lave, så den er velegnet til de travle dage, hvor man bare ikke har tiden til at stå i køkkenet.
Rajma – vegetarisk curry med kidneybønner
Ingredienser
- 2 ds kidney bønner
- 3 alm. løg
- 3 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1 dl vand
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk ingefær,
- 2 tsk garam masala
- stødt chili el. cayennepeber efter smag
- salt
- peber
- 1 spsk olie til stegning
- evt. en stang kanel hvis du har
- 300 g ris
Sådan gør du
- Hæld væden fra bønnerne og skyl dem grundigt.
- Hak løg og hvidløg fint. Varm 2 spsk olie i en gryde og svits løgene klare, og tilsæt derefter hvidløg og alle krydderierne (ungtagen kanelstangen). Lad det svitse 1 minut.
- Tilsæt bønner, hakkede tomater og vand – og evt. en stang kanel. Lad retten simre i 15 minutter – gerne længere hvis du har tid. Jo længere tid retten får lov at koge ind, jo bedre smager den. Du kan evt. tilsætte mere vand undervejs.
- Kog risen som anvist på posen.
- Smag til med salt og peber, og server med ris.
Pingback: Sund madplan uge 3 - Sund på budget
Pingback: Vegetarisk madplan #4 - Sund på budget
Pingback: Søren Lundsgaard