Sund på budget billede til opskrift

Rajma – vegetarisk curry med kidneybønner

Denne uges vegetariske ret er en lækker indisk Rajma, dvs. en krydret sammenkogt ret med kidneybønner og krydderier der giver varmen 🙂 Retten er super nem og hurtig at lave, så den er velegnet til de travle dage, hvor man bare ikke har tiden til at stå i køkkenet.

Sund på budget billede til opskrift

Rajma – vegetarisk curry med kidneybønner

5 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Indisk, vegansk, Vegetarisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 ds kidney bønner
  • 3 alm. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk ingefær,
  • 2 tsk garam masala
  • stødt chili el. cayennepeber efter smag
  • salt
  • peber
  • 1 spsk olie til stegning
  • evt. en stang kanel hvis du har
  • 300 g ris

Sådan gør du
 

  • Hæld væden fra bønnerne og skyl dem grundigt.
  • Hak løg og hvidløg fint. Varm 2 spsk olie i en gryde og svits løgene klare, og tilsæt derefter hvidløg og alle krydderierne (ungtagen kanelstangen). Lad det svitse 1 minut.
  • Tilsæt bønner, hakkede tomater og vand – og evt. en stang kanel. Lad retten simre i 15 minutter – gerne længere hvis du har tid. Jo længere tid retten får lov at koge ind, jo bedre smager den. Du kan evt. tilsætte mere vand undervejs.
  • Kog risen som anvist på posen.
  • Smag til med salt og peber, og server med ris.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 3 - Sund på budget

  2. Pingback: Vegetarisk madplan #4 - Sund på budget

  3. Pingback: Søren Lundsgaard

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Rajma – vegetarisk curry med kidneybønner


Print Recipe


Rajma - vegetarisk curry med kidneybønner

Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer


Ingredienser

Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer


Ingredienser


Instruktioner
  1. Hæld væden fra bønnerne og skyl dem grundigt.

  2. Hak løg og hvidløg fint. Varm 2 spsk olie i en gryde og svits løgene klare, og tilsæt derefter hvidløg og alle krydderierne (ungtagen kanelstangen). Lad det svitse 1 minut.

  3. Tilsæt bønner, hakkede tomater og vand - og evt. en stang kanel. Lad retten simre i 15 minutter - gerne længere hvis du har tid. Jo længere tid retten får lov at koge ind, jo bedre smager den. Du kan evt. tilsætte mere vand undervejs.

  4. Kog risen som anvist på posen.

  5. Smag til med salt og peber, og server med ris.


Recipe Notes

Pris pr person: 5-6 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*